Acasă Local „Agent federal“, reţinut de poliţişti

„Agent federal“, reţinut de poliţişti

Un bărbat din Craiova, recidivist, a fost reţinut de oamenii legii joi, fiind acuzat că a deposedat nouă tineri de telefoanele mobile, bani şi alte bunuri, dându-se poliţist, jandarm sau „agent federal“. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au explicat că, în ultimele trei săptămâni, la aproape toate secţiile din Craiova au fost depuse plângeri de către tineri care sesizau faptul că au fost deposedaţi de bani, telefoane mobile sau alte bunuri de un bărbat care se prezenta ca fiind poliţist, jandarm sau chiar „agent federal“. Oamenii legii au bănuit că este vorba de una şi aceeaşi persoană şi au comunicat semnalmentele descrise de victime tuturor patrulelor de poliţie din Craiova. Joi, un poliţist din cadrul Secţiei 5 l-a recunoscut pe bărbat, stabilind că se numeşte Remus Vasile, de 34 de ani, din localitate.
Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul, de la începutul acestei luni, prin declinarea de calităţi oficiale, a abordat nouă tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani, spunându-le că au fost implicaţi în altercaţii şi alte incidente. De cele mai multe ori, „poliţistul“ le spunea tinerilor că trebuie să îl însoţească la secţie, pentru a da o declaraţie, şi, în timp ce aşteptau maşina „colegilor“, le cerea telefoanele, după care îi trimitea să cumpere o cafea. Până se întorceau tinerii, acesta dispărea cu telefoanele lor. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore joi, în baza unei ordonanţe, fiind introdus în arestul IPJ. Magistraţii au emis vineri pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale, tâlhărie şi înşelăciune.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version