22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCalangiu pleacă, vine Petrescu

Calangiu pleacă, vine Petrescu

Ministrul sănătăţii a demis-o ieri pe dr. Cristina Calangiu din funcţia de manager al Spitalului de Urgenţă Craiova. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, ordinul de eliberare din funcţie vine la numai o zi după ce ministrul a emis un alt ordin prin care dr. Calangiu fusese repusă în funcţia de manager.
Repunerea în funcţie a dr. Calangiu, chiar dacă doar pentru o zi, a venit ca un act de reparaţie faţă de decizia prin care fostul ministru al sănătăţii, Ion Bazac, a eliberat-o în luna septembrie din funcţia de manager pe baza unei demisii care s-a dovedit falsă – persoane necunoscute au semnat o cerere cu numele dr. Calangiu şi, după ce au pus ştampila unităţii sanitare pe document, l-au trimis la Ministerul Sănătăţii.
Ministrul Ion Bazac a aprobat demisia fără să bănuiască o clipă că documentul era fals. Ulterior, managerul a făcut plângere penală. Dr. Calangiu susţine că ancheta a arătat că era falsă cererea de demisie, atât semnătura, cât şi ştampila spitalului fiind falsificate. Între timp, statutul dr. Calangiu la conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova a devenit incert. Pentru că fostul ministru al sănătăţii, Ion Bazac, nu a mai emis ordinul prin care Cristina Calangiu să fie repusă în funcţie, atribuţiile de manager al spitalului au fost preluate de directorul financiar-contabil, Gabriela Ionescu.
Miercuri, starea de incertitudine de la conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova a fost risipită de un ordin al actualului ministru interimar al sănătăţii, Adriean Videanu, prin care dr. Calangiu a fost reinstalată în funcţia de manager. După numai o zi de mandat, dr. Calangiu a fost eliberată din funcţie, în locul ei fiind numit manager interimar conf. dr. Florin Petrescu, un fost ocupant al acestui fotoliu. Florin Petrescu este totodată şi prodecan cu managementul academic şi cercetarea ştiinţifică la Facultatea de Medicină din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII