11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlba-neagra cu subvenţii

Alba-neagra cu subvenţii

Craiovenii se grăbesc să ridice cererile pentru acordarea subvenţiei la căldură, deşi depăşesc plafonul. Oamenii speră să se revină la vechea sumă, respectiv 615 lei, venit pe membru de familie, şi să beneficieze de bruma de ajutor.

Zeci de persoane îşi ridicau ieri cererile pentru încălzirea locuinţei cu lemne şi gaze de la sediul Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială din strada Mitropolit Firmilian din Craiova. Deşi mulţi nu se încadrează în plafonul impus prin ultima ordonanţă a guvernului, de 425 de lei, oamenii speră că se va reveni la plafonul de 615 lei. „Am primit iniţial cereri pentru plafonul maxim de 615 lei, după care suma s-a redus la 425 de lei. Oamenii speră să se revină la vechiul plafon. Din totalul cererilor pentru încălzirea locuinţei cu lemne, am respins, până în prezent, 180 din cauza depăşirii plafonului. Noi vom aproba cererile care se încadrează în plafonul prevăzut în ordonanţă. Dacă aceasta se va modifica, atunci şi solicitările respinse vor fi acceptate“, a declarat Gabriel Danciu, şef birou în cadrul Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială (DAPS).
Cu toate acestea, craiovenii completează cererile şi le depun la birourile direcţiei, aşteptând să fie acceptate. „Am auzit că vor schimba legea şi că se revine, dar să se stabilească odată. Să nu mai batem drumul degeaba pe aici şi pe la Financiar“, a spus Ion Mitran, din cartierul Bariera Vâlcii.
Dacă nu se revine la vechiul plafon, sute de familii din Bănie vor fi lipsite de sumele de bani primite ca ajutor pentru încălzirea locuinţei. „Craiovenii cu venituri mici sperau ca factura să mai scadă tocmai datorită acestor ajutoare băneşti. Fără aceste subvenţii, mulţi dintre ei vor îngroşa rândurile datornicilor la întreţinere“, a susţinut Dan Remus, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari şi Locatari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU