13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInterlopii doljeni şi permisele din Argeş

Interlopii doljeni şi permisele din Argeş

Un doljean care figurează ca martor în dosarul permiselor eliberate fraudulos în judeţul Argeş susţine că a fost ameninţat de interlopi pentru a fi convins să nu mai depună mărturie.
În dosarul grupului care elibera fraudulos permise de conducere auto în Argeş a fost audiat ieri, la Curtea de Apel Târgu Mureş, doljeanul Bogdan Ionuţ Dumitru. În faţa instanţei, el a declarat că i-a dat unuia dintre acuzaţi, un preot, mii de euro pentru a obţine permisul.
Bogdan Ionuţ Dumitru a afirmat că i-a dat preotului Laurenţiu Constantin Floroiu, trimis în judecată în dosar pentru aderare la un grup infracţional organizat şi dare de mită în formă continuată, suma de 3.000 de euro şi 800 de lei pentru a obţine permisul de conducere auto pentru categoriile B, C, D şi E. El a declarat că preotul avea un birou de copiat acte şi s-a ocupat inclusiv de cartea sa de identitate în care să figureze cu domiciliul în judeţul Argeş, de şcoala de şoferi şi de restul actelor necesare şi că în luna noiembrie 2007 a fost programat la examen. Deşi nu a făcut nici o şcoală de şoferi, martorul a susţinut în faţa judecătorilor că a reuşit să obţină permisul, după ce a primit chestionarul cu toate răspunsurile bifate.
În depoziţia sa, martorul a susţinut că s-a autodenunţat la DNA şi a cerut să fie audiat prin sistem audiovideo. „Atât eu, cât şi membrii familiei mele suntem expuşi la ameninţări şi violenţe de către lumea interlopă din judeţul Dolj“, a motivat el solicitarea făcută, potrivit agenţiei NewsIn.
Dosarul permiselor are 28 de inculpaţi, toţi judecaţi în stare de libertate. Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA, în perioada 2006 – iunie 2008, în judeţul Argeş, grupul infracţional organizat şi-a desfăşurat activitatea acţionând cu scopul de a obţine sume de bani de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII