8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBiblioteca virtuală a Uniunii Europene a fost lansată la Frankfurt

Biblioteca virtuală a Uniunii Europene a fost lansată la Frankfurt

Uniunea Europeană şi-a lansat oficial, la Târgul de Carte de la Frankfurt, biblioteca virtuală, care regrupează 50 de ani de documente europene în tot atâtea limbi, transmite AFP.
Aproximativ 110.000 de publicaţii, care se întind pe 12 milioane de pagini, costurile fiind estimate la 2,5 milioane de euro, au fost scanate şi pot fi consultate şi descărcate din biblioteca digitală a Librăriei europene, care conţine documentele editate de instituţii, agenţii şi alte organisme comunitare, începând cu 1952.
„Consider că odată cu biblioteca on line, transparenţa este totală“, a asigurat comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban. „Din momentul în care biblioteca digitală este on line, nimeni nu se mai poate plânge de dificultăţi în consultarea textelor legislative şi a documentelor anexate“, a adăugat acesta.
Cel mai vechi document din bibliotecă este un discurs susţinut de Jean Monnet la şedinţa inaugurală a Înaltei Autorităţi a Comunităţii europene a cărbunelui şi oţelului.
Biblioteca conţine texte scrise în 23 de limbi europene, vorbite în cele 27 de state membre UE, dar şi în chineză, rusă şi alte 20 de limbi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS