12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

39 de manageri, demişi
Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a decis ieri încetarea contractelor cu delegaţie a 39 de manageri de unităţi de învăţământ. În locul acestora, la cârma instituţiilor s-au întors directorii demişi de Lelioara Nicola şi de Consiliul de Administraţie condus de aceasta. „Am decis să îl repunem în funcţie pe Răzvan Lupu, fost manager al Şcolii de Arte şi Meserii PMT Craiova, care a primit calificativul nesatisfăcător“, a precizat Diana Buşoi, inspectoarea generală a ISJ. Alături de Răzvan Lupu au revenit pe scaunele de conducere şi foştii directori demişi de la Grădiniţele nr. 32, nr. 45, nr. 24, Grădiniţa „Otilia Cazimir“, Grădiniţa Filiaşi, Şcoala Calopăr etc. Reprezentanţii ISJ nu au luat până în prezent nici o decizie privind soarta lui Mihai Dragu, fostul manager al Liceului Teoretic „Henri Coandă“, dar nici a Corinei Prica, fosta directoare a Grupului Şcolar „Gheorghe Chiţu“, mărturisind că şi în prezent cei doi sunt în concediu medical. Pe 12 octombrie, actuala conducere a ISJ a convocat primul Consiliu de Administraţie, în care a decis schimbarea a 46 de manageri de şcoli, aducându-i în locul acestora pe managerii care şi-au dat demisiile pentru a scăpa de evaluarea „nesatisfăcătoare“ a Lelioarei Nicola, dar şi pe directorii care au contestat în instanţă calificativele primite.
Ana DĂNESCU

Liberalii gorjeni şi-au pus primarii „sub pază“  
Liderii PNL Gorj au luat decizia de a-i monitoriza pe toţi cei 15 primari liberali pentru ca aceştia să nu negocieze cu reprezentanţii celorlalte partide implicate în campania electorală. Pentru a nu călca strâmb în campania pentru alegerile prezidenţiale, şefii liberalilor gorjeni vor avea periodic şedinţe cu edilii şi vor solicita grafice cu activitatea din teritoriu. „Doresc să atenţionez conducerile celor două partide PD-L şi PSD să se abţină de la racolările de primari PNL, folosindu-se de manipularea că urmează o participare la guvernare fie cu unii, fie cu ceilalţi. Noi nu avem şi nici nu vom încheia nici un protocol până după turul I la prezidenţiale“, a declarat Dan Ilie Morega, preşedintele PNL Gorj.
Eugen MĂRUŢĂ

Doi tineri şi un copil de trei ani, răniţi în accident
Doi tineri şi un băieţel de trei ani au fost răniţi în urma unui accident de circulaţie petrecut miercuri seară, în comuna Grădinari judeţul Olt. Acesta a fost provocat de o şoferiţă care nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers. Elena B., de 29 de ani, din Slatina, conducea maşina soţului său. Din primele cercetări s-a stabilit că tânăra nu s-a asigurat la efectuarea unui viraj la stânga şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară care se angajase regulamentar în depăşirea sa, condusă de Ştefan U., de 28 de ani, din comuna Dobroteşti, judeţul Dolj. În urma accidentului, şoferiţa şi doi pasageri aflaţi în maşina condusă de ea, minorul Costin B. şi Maria I., de 23 de ani, ambii din Slatina, au fost răniţi. Cei trei au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru a primi îngrijirile necesare. „Conducătorii auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză au fost întocmite acte premergătoare, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă“, a spus comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt. Cercetările continuă în acest caz.
Dana MIHĂILĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS