10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDebandadă rutieră comentată

Debandadă rutieră comentată

Balamucul din fostul sens giratoriu de la intersecţia Rocadei cu strada Amaradia este intens comentat pe site-ul www.gds.ro.

Cititorilor exclusiv on line cu adevărat interesaţi de subiect le reamintim că prioritatea cu giraţie de la Consul a fost eliminată oficial luni, pe 12 octombrie, situaţie prezentată exclusiv în Gazeta de Sud ieri. Asta, în ciuda asigurărilor autorităţilor craiovene că giratoriul nu va dispărea, ci va fi utilizat alternativ cu semafoarele, în funcţie de traficul de pe Rocadă. Haosul a fost însă instaurat în intersecţie pe 9 octombrie, când au început probele la semafoare, în vederea recepţiei, eveniment, de asemenea, publicat în Gazeta de Sud. Pentru cititorii fideli ediţiei tipărite a Gazetei de Sud prezentăm câteva dintre comentariile postate pe www.gds.ro.
„Sunt cele mai bune (giratoriile – n.r.), dar nu ştiu şoferii să le respecte (…). Mai lasă-ne cu semafoarele… că sunt vechi şi ne ţin închişi… Fii atent în trafic şi respectă marcajele şi giratoriul o să ţi se pară o jucărie…“; „Giratoriu anulat de indicatoare, indicatoare anulate de semafoare. Mai lipseşte un poliţist ca să fie meniul complet. Nu aveţi şi poliţist? Cât costă unul?“; „Şi-au bătut joc de intersecţia asta. Aseară pe la 9 treceam pe acolo. Tot balamucul de pe lume era adunat acolo. Înainte să pună semafoare sau indicatoare, când giratoriul funcţiona după principiul prioritate de dreapta, era vis“.
„Sunteţi nebuni cei care vă jucaţi cu vieţile oamenilor? Păi, să vedeţi accidente acum, când se ştie că e giratoriu. Când intri de pe Amaradia, te pomeneşti că trebuie să dai prioritate de dreapta celor dinspre Gară, datorită apariţiei unui semn de «cedează trecerea», plantat în sens! Puţini îl observă, mai ales că ştiau că acolo e sens giratoriu“. „Dom’le, cine a inventat sensul giratoriu a fost băiat deştept! Să ne apucăm acum să reinventăm roata, când aia rotundă (de o ştim cu toţii) e fără cusur, mi se pare o prostie“. „Alo! Sistematizarea! V-aţi bătut joc de intersecţie cu semafoarele voastre inteligente!“ „Constat aceleaşi reacţii ca şi atunci când au pus sensul giratoriu acolo… Aglomeraţia e produsă de bizonii din trafic care habar n-au că atunci când conduci o maşină trebuie să te mai uiţi şi după semne… Ăştia suntem noi, bizoni, nu regulile sunt de vină“.

Despre Solomon

Câteva comentarii sunt îndreptate spre primarul Craiovei, Antonie Solomon, în ciuda faptului că acesta s-a încordat la subalternii săi atunci când a aflat că în giratoriul de la Consul au fost puse semafoare. Între timp, s-a muiat din nou în faţa UTI… „Solomon să scoată banii, că doar n-om fi proştii lui, eventual să i se confişte vila de la Leamna. Dacă ţinem cont că aici e băgată firma securiştilor-căpuşă, nu mai e nimic de zis. Vai de capul nostru, am căzut pe mâna hoţilor care au burdihane de căpcăun şi nu se mai satură“.  „Deja nu-mi mai pare rău că am maşina la mecanic. Ce nebunie, frate…“
„Într-o intersecţie creată înainte ca giratorie, ca s-o facă semaforizată, trebuie desfiinţat colacul rotund de pământ din intersecţie şi regândit; Într-o lume europeană, unde 50% din intersecţii sunt giratorii, noi mergem înainte ca racul; Multe proiecte de astea în continuare aduc bani în buzunarul lui Solomon“. „Domnule primar, trec des prin zona Consul. Cum sunteţi un om onest şi cum aţi făcut lucruri bune pentru oraş, vă rog să dispuneţi închiderea semaforului de la Consul şi resemnalizarea sensului giratoriu. A fost cea mai bună variantă. Lăsaţi restul semafoarelor de pe Rocadă. Sunt utile. Cel de la Consul nu că este inutil, dar încurcă“. „Domnule primar, cum spune doamna (domnul) că sunteţi un om onest, nu vă mai jucaţi «Uite sensul, nu e sensul (e semaforul)», adică cu banii noştri. Sunt străzi în Craiova care nu au canalizare în secolul ăsta“.

Scenarii

„Ei îşi închipuie că toţi vor ignora aspectul de giratoriu? Ei chiar cred că nu se vor întâmpla nenorociri acolo? Asta e un fel de provocare la haos rutier. Cum poţi crede că toţi şoferii vor sta cu ochii după nu ştiu ce indicatoare puse cine ştie pe unde?“ „Mai lipseşte să pună indicator de giratoriu în intersecţie normală. N-au ambiţie dacă nu o fac… Vă spun eu că este posibil: te învârţi în jurul unui punct imaginar din centrul intersecţiei şi aplici regulile de giratoriu. Apropo: să revină la vechile reguli de giratoriu şi să le aplice doar în anumite intersecţii, iar în altele să aplice regulile actuale privind giratoriul. Ca să fie treaba treabă, nu de alta. Doar şoferii trebuie să caşte ochii la indicatoare. Asta cam aşa e, că sunt nişte proşti de dau în gropi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII