24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCampanie împotriva gripei

Campanie împotriva gripei

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a solicitat săptămâna trecută 100.000 de doze de vaccin antigripal pentru vaccinarea gratuită a populaţiei. Potrivit reprezentanţilor DSP, prioritate vor avea persoanele cu sistemul imunitar scăzut sau cele care îşi duc traiul în colectivităţi, pentru că riscul de îmbolnăvire şi de apariţie a unor complicaţii este mai mare la aceste categorii. „Vor fi vaccinaţi prioritar copiii şi adulţii rezidenţi în instituţii de ocrotire socială, cei cu afecţiuni cronice – cardiovasculare şi pulmonare -, persoanele dispensarizate pentru diabet zaharat, cele care au fost dispensarizate în ultimul an din cauza unor boli metabolice, altele decât diabetul, persoanele infectate cu virusul HIV şi cele trecute de 65 de ani“, a precizat dr. Cornelia Anghel, medic epidemiolog în cadrul DSP Dolj. Vaccinarea antigripală se va face prin intermediul medicilor de familie.
Potrivit Ministerului Sănă-tăţii, campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere se va desfăşura în perioada 15 octombrie şi 1 decembrie. Ea va fi urmată de altă campanie de vaccinare împotriva gripei noi (gripei porcine), produse de virusul A/H1N1.
„Primele doze vor fi utilizate pentru vaccinarea personalului medical, urmând ca, din 4 ianuarie 2010, odată cu începerea orelor de curs în şcoli, să fie vaccinaţi şi elevii, după care se va continua vaccinarea celorlalte categorii de risc stabilite“, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.
Până la sfârşitul anului, Ministerul Sănătăţii intenţionează să achiziţioneze şi măşti de protecţie, precum şi substanţe dezinfectante; acestea din urmă vor fi direcţionate spre şcolile din mediul rural care au probleme cu aprovizionarea cu apă curentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII