20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBănia, gazdă a unui eveniment intercultural

Bănia, gazdă a unui eveniment intercultural

30 de tineri care reprezintă organizaţii studenţeşti din Lituania, Italia, Turcia, Olanda, Bulgaria şi România se află în aceste zile la Craiova, participând la un proiect european privind tradiţiile gastronomice din România, dar şi promovarea dialogului intercultural. Coordonator al proiectului este Organizaţia Studenţilor din Facultatea de Mecanică (OSFM) din Craiova, care,  alături de Direcţia Judeţeană pentru Tineret (DJT) Dolj, desfăşoară în această perioadă Proiectul „Creativity in Euro-Gastronomy“ din cadrul programului „Tineret în Acţiune“.
Ieri, în ultima zi a manifestărilor, tinerii străini şi români au participat la ultimul eveniment „European Special Meal“ din cadrul proiectului intercultural. „Tinerii au combinat ingrediente din ţările participante pentru a crea reţete noi, originale. Oaspeţii noştri s-au putut bucura pe timpul şederii la Craiova de mâncăruri tradiţionale româneşti, au putut asista la un spectacol de dansuri populare al Ansamblului «Muguraşul» din localitatea Leşile, au vizitat colegii de prestigiu şi au văzut Parcul «Nicolae Romanescu»“, a menţionat Irina Popescu, PR Eveniment. Părerea generală a tinerilor străini care au vizitat în aceste zile oraşul nostru este foarte bună.
Dacă, la început, au fost dezamăgiţi de felul în care arăta gara Craiova, opionia lor s-a schimbat când au văzut centrul  oraşului. „Aveţi multe flori, fântâni, un parc extraordinar cu un lac superb şi o mâncare tradiţională extraordinar de bună. Are cu totul alt gust faţă de mâncare noastră, însă este bună“, a spus Aidan Mehmet, reprezentantul organizaţiei studenţeşti din Bulgaria. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII