16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLelioara s-a întors la lubeniţe

Lelioara s-a întors la lubeniţe

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj are, începând de ieri, un nou inspector general. Numirea a fost făcută de Eugen Georgescu, prefectul de Dolj, la sediul ISJ, într-un cadru restrâns.

După aproximativ cinci luni de când a fost schimbată din fruntea învăţământului doljean, Diana Buşoi s-a întors ieri la ISJ ca inspector general. „Prin ordin al ministrului Emil Boc, profesoara Diana Buşoi este numită prin detaşare ca inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Odată cu emiterea acestui ordin, care a fost dat pe 5 octombrie 2009, încetează activitatea Lelioarei Nicola, care revine la catedra pe care o are rezervată la Grupul Şcolar Agricol Dăbuleni. De câteva zile, o comisie a prefecturii desfăşoară verificarea legalităţii actelor emise de Lelioara Nicola şi inspectorii generali adjuncţi“, a menţionat Eugen Georgescu, prefectul de Dolj. Au fost prezentate astfel şi primele concluzii ale verificărilor documentelor emise în ultimele luni. Comisia trimisă de prefect în control a descoperit şi ultima ispravă a Lelioarei Nicola, care a emis două ordine de numire pentru aceeaşi persoană. Astfel, conform deciziei nr. 1820 din 8.09.2009, articolul 1: „începând cu data de 8 septembrie 2009, doamna profesoară Obogeanu Doina este numită, prin detaşare în interesul învăţământului, în funcţia de director la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 32 Craiova până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2009-2010“. După această decizie, a urmat alta, care a mai cuprins în încheiere şi sintagma „dacă nu se dispune altfel“. Din declaraţiile comisiei de anchetă a prefecturii, managerul Şcolii nr. 32, Doina Obogeanu, a precizat că ambele acte legislative primite pe adresa unităţii de învăţământ sunt opera conducerii ISJ, pentru care nu îşi asumă nici o vină. Mai mult decât atât, comisia de anchetă a descoperit că registrele acestei unităţi de învăţământ nu erau numerotate, iar pagina în care era menţionat cel de-al doilea ordin trimis de Lelioara Nicola fusese ruptă şi prinsă apoi cu un ac…

Noii inspectori generali adjuncţi

Noua inspectoare generală a ISJ Dolj a menţionat că va derula propria anchetă, principalul obiectiv fiind acela de a verifica legalitatea emiterii deciziilor de demitere a celor 25 de inspectori, dar şi a directorilor unităţilor de învăţământ care au primit din partea Consiliului de Administraţie al inspectoratului şcolar calificativele „nesatisfăcătoare“. Mai mult decât atât, aceasta a menţionat că, în maximum două zile, aşteaptă ordinele de numire a viitorilor inspectori generali adjuncţi. „Or să revină la Inspectoratul Şcolar inspectorii care au fost demişi ilegal şi care în prezent aşteaptă verdictul instanţei. Propunerile PD-L pentru funcţiile de inspectori generali adjuncţi sunt Alexandru Gâdăr şi Mihaela Moţăţeanu, fost inspector de specialitate pentru disciplina matematică, iar ca director la Casa Corpului Didactic (CCD) -Mihaela Brumar, fost inspector şcolar pentru programe comunitare şi integrare europeană“, a precizat Diana Buşoi.
Aceasta a spus că activităţile sportive de la Direcţia Judeţeană pentru Sport Dolj, la conducerea căreia s-a aflat în ultimele luni, au fost la nivel „de supravieţuire“, din lipsa fondurilor. A ţinut însă să precizeze că a reuşit să obţină o finanţare de peste 200.000 de lei, bani pe care îi repartizase pentru reparaţii.
Staff-ul care a condus până ieri ISJ Dolj – Lelioara Nicola, Florea Georgică-Bercea şi Nicuşor Cotescu – a fost de negăsit.

„Realizările“ Lelioarei Nicola
Din momentul numirii, Lelioara Nicola a demis în masă 25 de inspectori de specialitate, a schimbat, în urma calificativelor date, aproximativ 150 de manageri de şcoli, şi-a numit soţul director la GSA Dăbuleni. Aceasta avea un trecut profesional ruşinos, deoarece în anul şcolar 2006/2007 a obţinut calificativul „nesatisfăcător“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

89 COMENTARII