20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConduceri apolitice la spitale

Conduceri apolitice la spitale

Deşi nu a fost încă desemnat noul reprezentant al Ministerului Sănătăţii în Dolj, a fost deja pregătit noul lot de directori ai spitalelor din judeţ.

S-a schimbat schimbarea! Potrivit unor surse din cadrul PD-L, viitorul director coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj nu va mai fi reputatul chirurg prof. dr. Ion Georgescu, prorectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova, ci… dr. Stelian Voinea, managerul Spitalului Municipal Calafat. Acesta ar urma să fie secondat de specialişti, nu neapărat de membri marcanţi ai partidului. Director coordonator adjunct medical s-ar întoarce dr. Ştefan Popescu, iar Cristina Ciovică i-ar lua locul Ludmilei Prunariu în funcţia de director coordonator adjunct pentru Sănătate Publică şi Programe.

Lista specialiştilor

Tot pe mâna specialiştilor ar urma să intre şi viitoarele conduceri ale principalelor spitale din judeţ, dacă ar fi să ne luăm după propunerile înaintate în acest sens către Ministerul Sănătăţii, gestionat acum de Adriean Videanu.
Propunerea pentru postul de manager la Spitalul de Urgenţă Craiova îl vizează pe un fost ocupant al acestui fotoliu, conf. univ. dr. Florin Petrescu, prodecan cu managementul academic şi cercetarea ştiinţifică la Facultatea de Medicină Craiova şi actual director de cercetare la Spitalul de Urgenţă Craiova. Director medical al spitalului ar urma să fie numit conf. dr. Marian Munteanu, şeful Clinicii de Chirurgie III şi membru în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Dolj, iar director de cercetare ar deveni conf. dr. Dan Grecu, actualul şef al Clinicii de Ortopedie în cadrul aceluiaşi spital.
La Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova nu s-a decis cine va fi manager. Exista o singură propunere, profesorul Teodor Grigore, considerat însă prea vârstnic, la cei 69 de ani ai săi.
Pentru Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova a fost propus în funcţia de manager conf. dr. Iulian Diaconescu, şeful Clinicii II de Boli Infecţioase Adulţi, iar pentru conducerea Spitalului de Neuropsihiatrie din Craiova este vizată dr. Luiza Popa, fost director medical pe vremea guvernării PNL.
Gurile rele susţin că PD-L a mers pe specialişti pentru că n-ar avea oameni politici care să fie puşi în aceste funcţii de conducere. O astfel de idee a fost însă infirmată de conducerea filialei doljene a partidului. „Din discuţiile pe care le-am avut la partid, am hotărât ca pentru funcţiile de conducere din sistemul sanitar să fie nominalizate persoane bine pregătite, specialişti cu experienţă din sistem, pentru că nu dorim o politizare a sănătăţii“, a declarat vicepreşedintele PD-L Dolj, consilierul judeţean Ştefan Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII