Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Elevii ar putea studia facultativ ecologia
Elevii ar putea studia în şcoli ca materie facultativă ecologia, dacă Ministerul Mediului îl va convinge pe cel al Educaţiei despre necesitatea introducerii în şcoli a unei astfel de materii. Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), Mihail Fâcă, a declarat ieri că s-a luat în discuţie şi ideea de a introduce în aria curriculară o materie, poate nu obligatorie la început, care să deschidă ochii copiilor spre ecologie, mai ales că în multe oraşe, în multe licee mari din ţară există cercuri cu orientare ecologică şi care chiar au o activitate destul de puternică.
NewsIn

Medicamente gratuite de la Crucea Roşie
Pensionarii din judeţul Olt, dar şi alte categorii de persoane primesc astăzi medicamente gratuite de la Crucea Roşie. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, voluntarii de la Crucea Roşie Olt oferă medicamente antidiabetice, antiinflamatoare, antialergice, antivirusive, pentru osteoporoză, precum şi vitamine. Distribuirea medicamentelor are loc între orele 8.00 – 14.00, la sediul Crucii Roşii, filiala Olt. Oamenii trebuie să prezinte cuponul de pensie sau adeverinţa de şomaj, actul de identitate, o copie după acesta şi reţeta prescrisă de medic. „1 octombrie este Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Cu acest prilej, voluntarii de la Crucea Roşie vor distribui gratuit medicamente pensionarilor, dar şi oamenilor din celelalte categorii de vârstă“, a spus Simona Capisizu, directoarea Crucii Roşii, filiala Olt. Medicamentele au fost donate de o farmacie din Scorniceşti.   
Dana MIHĂILĂ      

Dobânzi neimpozitate la depozite
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat ieri, într-un comunicat, că prevederile privind neimpozitarea veniturilor din dobânzi pentru depozitele bancare şi/sau instrumentele de economisire ale persoanelor fizice va continua să se aplice şi în 2010. Finanţele reamintesc că de la 1 ianuarie 2009 sunt calificate ca venituri neimpozabile veniturile sub formă de dobânzi pentru depozitele bancare şi/sau instrumentele de economisire realizate de persoanele fizice, indiferent de data constituirii depozitului sau de data realizării dobânzii aferente instrumentului de economisire.
NewsIn      

 
Trei puţuri noi la Preajba
Trei puţuri noi au fost inaugurate ieri de reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu. Acestea se află la Preajba şi vor deservi locuitorii din această localitate şi pe cei din Drăgoieni. Investiţia s-a ridicat la peste 23 de miliarde de lei vechi, cea mai mare parte a lor fiind de la Guvernul României. „Oraşul este în extindere şi aceste noi puţuri sunt foarte utile. Investiţia a fost dusă la bun sfârşit. Datorită acestor puţuri noi, debitul apei va creşte cu 21 de litri pe secundă“, a spus edilul Florin Cârciumaru. Noile puţuri au fost puse în funcţiune.
Mihaela Floroiu
Ministerul Mediului pregăteşte o lege a picnicului
Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Mihail Fâcă, a declarat ieri că Ministerul Mediului pregăteşte o lege a picnicului. Actul legislativ va obliga autorităţile să asigure condiţii adecvate celor care ies la iarbă verde, iar pe cei care servesc masa în aer liber să păstreze mediul curat sub sancţiunea amenzilor. Noua lege va impune autorităţilor locale să securizeze şi să doteze aceste zone cu un minim necesar de salubritate, cum ar fi unele toalete ecologice care să fie descărcate după momentele de picnic, zona să fie securizată şi împrejmuită dacă se poate. Autorităţile au dreptul să impună o taxă de intrare în această zonă.
NewsIn

Exit mobile version