8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLoteria Vizelor pentru anul 2011

Loteria Vizelor pentru anul 2011

Programul anual Diversity Visa pune la dispoziţia persoanelor care îndeplinesc cerinţele simple, dar stricte, de calificare, vize de reşedinţă permanentă în Statele Unite.
Înregistrările pentru programul Diversity Visa (DV) 2011 trebuie transmise electronic, începând de vineri, 2 octombrie 2009, până luni, 30 noiembrie 2009. Înregistrarea începe şi se termină la ora 19.00, ora României. Solicitanţii pot accesa formularul electronic la adresa  www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare. Aceştia sunt încurajaţi să nu aştepte ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a aplica. Deoarece cererea este foarte mare, acest lucru poate conduce la întârzieri. Nici o înregistrare nu va fi acceptată după ora 19.00, ora României, în ziua de 30 noiembrie 2009.
Cerinţele de calificare

Cerinţele de calificare presupun ca solicitantul să îndeplinească atât condiţia originii, adică să fie născut într-o ţară care participă la program, cât şi criteriul educaţional: să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat, sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puţin doi ani într-o meserie care se află în zona de lucru patru a Departamentului Muncii al SUA. Baza de date folosită pentru determinarea parametrilor de calificare a meseriei este O*Net Online: www.onetcenter.org
 Solicitanţii de vize DV sunt selecţionaţi printr-o tragere la sorţi aleatorie, făcută de un computer. Vizele sunt distribuite pe şase regiuni geografice, un număr mai mare de vize fiind acordat regiunilor cu o rată de imigrare mai redusă. Nu se acordă vize ţărilor care în ultimii cinci ani au trimis mai mult de 50.000 de imigranţi către SUA. România se află şi în acest an printre ţările participante la program.  
Înainte de a trimite o înregistrare la programul DV-2011, aplicanţii sunt rugaţi să consulte instrucţiunile detaliate ale programului, care se găsesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor Unite: www.bucharest.usembassy.gov, precum şi pe pagina de internet a Departamentului de Stat: http://travel.state.gov
  Aplicanţii vor fi selecţionaţi aleatoriu de un calculator, din toate formularele de înregistrate care sunt calificate. Cei selecţionaţi vor fi înştiinţaţi prin poştă în perioada mai – iulie 2010 şi vor primi instrucţiuni ulterioare, inclusiv informaţii asupra taxelor legate de imigrarea în Statele Unite. Dacă primiţi un e-mail care vă anunţă că sunteţi selecţionat, luaţi aminte că acel mesaj nu este legitim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII