13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNou-născut sugrumat cu şoseta

Nou-născut sugrumat cu şoseta

Poliţiştii şi procurorii doljeni răscolesc Craiova după o mamă criminală, care şi-a ucis copilul nou-născut, apoi l-a aruncat la ghenă.

Luni după-amiază, câteva minute după ora 16.00. Doi bărbaţi şi o femeie, îmbrăcaţi în haine ponosite, au trecut pe aleea de lângă blocul K 24, din cartierul craiovean Sărari, îndreptându-se către cele două containere de gunoi din spatele blocului. Cotrobăind într-unul dintre containerele metalice, unul dintre ei a găsit o pungă bine legată, în care se găsea altă pungă. Curios, a desfăcut pungile, iar când s-a uitat înăuntru a avut un şoc. Dăduse peste trupul unui copil. Era vorba de un băieţel nou-născut, care însă nu mai respira. Micuţul avea înnodată în jurul gâtului o şosetă de bumbac. O şosetă de damă.

Mortul din pubelă

Cei trei sărmani au anunţat poliţia. În doar câteva minute, echipe complexe de poliţişti de la Secţia 3, pe raza căreia se făcuse macabra descoperire, de la Criminalistică şi de la Serviciul de Investigaţii Criminale au împânzit zona şi, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au început cercetările pentru a se stabili cum a ajuns copilul acolo. Nu se ştia încă dacă este vorba despre o crimă ori doar de vreun copil mort la naştere.
Trupul neînsufleţit al micuţului a fost transportat la morgă, iar ieri-dimineaţă medicii legişti au stabilit în urma autopsiei că băieţelul se născuse viu. Avea circa 55 cm şi aproximativ 3,5 kg. Decesul survenise ulterior, în urma asfixiei mecanice, prin strangulare cu şoseta de bumbac pe care o avea înnodată în jurul gâtului. „În urma rezultatului provizoriu al autopsiei, se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de pruncucidere, faptă sancţionată de Codul penal în vigoare cu închisoare de la doi la şapte ani“, a declarat procuror Magda Bădescu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Cine-i mama?

Având de această dată confirmarea unei crime, poliţiştii şi procurorul-anchetator au continuat ieri cercetările în acest caz. Oamenii legii încearcă să o identifice acum pe presupusa mamă criminală, bănuind deocamdată că e vorba despre o femeie care a născut în secret, apoi şi-a ucis copilul din cauza tulburărilor psihice pricinuite de naştere. Anchetatorii nu exclud însă nici alte variante, precum aceea a uciderii copilului de altă persoană decât mama.

Pruncuciderea

Potrivit articolului 177 din Codul penal, „uciderea copilului nou-născut, săvârşită imediat după naştere de către mama aflată într-o stare de tulburare pricinuită de naştere, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani“.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII