11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalServiciul de Ambulanţă, în blocaj financiar

Serviciul de Ambulanţă, în blocaj financiar

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi este în colaps. Nu mai există bani pentru carburanţi, iar medicii spun că nu şi-au mai primit salariile din luna mai. Reprezentanţii instituţiei împreună cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică au solicitat intervenţia prefectului pentru a obţine finanţarea necesară. În urma discuţiilor purtate la sediul Instituţiei Prefectului, la care a participat şi con­du­cerea Casei Judeţene de Asi­gurări de Sănătate, s-a stabilit ca, în zilele următoare, Servi­ciul de Ambulanţă să primeas­că 70.000 de lei de la CJAS, pentru plata ben­zinei.
Cât despre salariile restante, prefectul a spus că va face apel la Ministerul Sănătăţii pentru alocarea unor fonduri suplimentare.
„Din discuţiile avute, am înţeles că a existat, din par­tea managerului de la Am­bulanţă, o proastă admini­s­trare a banilor primiţi. Au fost plătite bonurile de masă înain­tea salariilor medicilor de fa­milie care asigură tratamentul la domiciliu. Am rezolvat problema lip­sei carburantului. Va trebui să găsesc o soluţie şi la celelalte pro­bleme care blochează acti­vitatea staţiei de salvare“, a decla­rat prefectul Ion Mîţu.
Serviciul de Ambulanţă Mehedinţi are zilnic cel puţin 50 de solicitări în toate localităţile judeţului. Pentru a ieşi din blocajul financiar, Serviciul Judeţean de Ambulanţă ar avea nevoie de aproximativ 200.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU