12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 200 de câini au fost aruncaţi pe DN 67D

Peste 200 de câini au fost aruncaţi pe DN 67D

Drumul Naţional 67D, care face legătura între Baia de Aramă şi Băile Herculane, a fost invadat ultimele zile de sute de câini fără stăpân, care au fost abandonaţi.
Cea mai gravă situaţie este întâlnită în localitatea Obârşia Cloşani, din Mehedinţi, unde parcările mişună de câini care au început să moară de foame.
„Este inadmisibil ce se întâmplă în apropierea comunei. Sunt peste 200 de câini maidanezi care au fost aruncaţi de nişte oameni fără suflet. Unii au murit, iar ceilalţi mănâncă din ei de foame“, a spus primarul comunei Obârşia Cloşani, Nicuşor Popescu.
Oamenii şi autorităţile locale susţin că animalele au fost abandonate într-o seară dintr-o dubiţă cu numere străine, însoţită de un Mercedes înmatriculat în Mehedinţi.
„Nu cred că aceşti câini au venit aici singuri, cineva i-a adus intenţionat, ca să scape de ei. Sunt oameni din sat care spun că au văzut acum vreo câteva seri o dubă cu numere străine, iar în faţa ei un Mercedes înmatriculat în Mehedinţi, şi că din dubiţă au fost aruncaţi câinii. Probabil că au fost luaţi de la un adăpost, că nu prindea cineva de pe străzi 200 de câini, căţei şi femele gestante. Cine a făcut aşa ceva trebuie pedepsit“, a mai spus primarul din Obârşia Cloşani.
Animalele, care nu au mai mâncat de câteva zile, au ajuns piele şi os, multe dintre acestea găsindu-şi sfârşitul pe marginea străzii, iar ceilalţi câini se hrănesc din leşurile celor morţi.
„Cât am mers cu maşina de la Herculane şi până aici, am văzut peste 100 de câini. Unii erau morţi, alţii leşinaţi de foame. Cine a făcut asta ar trebui să stea la puşcărie“, a spus un trecător.
Printre sutele de animale abandonate sunt şi căţei abia fătaţi. Cel mai probabil câinii provin dintr-un centru de îngrijire a animalelor fără stăpân.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII