Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Circulaţia tramvaielor, întreruptă sâmbătă
Circulaţia tramvaielor în oraşul Craiova va fi întreruptă sâmbătă, pe durata întregii zile, din cauza lucrărilor de reabilitare a căii de rulare. Cu acest prilej se vor schimba dalele carosabile, zona vizată fiind intersecţia Calea Bucureşti cu  str. A.I.Cuza. Tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze, acestea circulând pe acelaşi traseu, cu păstrarea intervalului orar. Lucrarea este executată în regim propriu de către Regia Autonomă de Transport Craiova.
ClickNews

Speranţa ANL
Primăria Craiova îşi propune să construiască pe strada Potelu alte 216 locuinţe pentru tineri. Proiectul se află în stadiul de fezabilitate şi urmează să fie supus aprobării consiliului local. Se vor ridica pentru început patru imobile în zona Romaneşti – Potelu. Viitoarele ANL-uri vor fi construite după acelaşi tipar – parter, trei etaje şi subsol – şi vor cuprinde 128 de apartamente. Într-o etapă secundară vor fi ridicate alte trei imobile, care vor oferi 88 de locuinţe pentru tineri. Pentru studiul de fezabilitate, primăria scoate de la buget 5.125,843 lei. Tot în Potelu, autorităţile locale mai trebuie să înmâneze contractele de închiriere pentru 26 de locuinţe. Pe 15 septembrie, Agenţia Naţională pentru Locuinţe a predat Consiliului Local al Municipiului Craiova, în vederea administrării, punerii în funcţiune şi exploatării, obiectivul de 63 de unităţi locative. Dintre acestea, numai 37 au ajuns la locatari.
Maria CERNĂTESCU

Catedrala din Severin, din nou fără bani
Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin este în construcţie de mulţi ani. De aproximativ trei săptămâni, muncitorii care executau lucrările de finalizare au încetat munca. Fondurile alocate de au­to­ri­tă­ţile locale pentru construirea Ca­t­edralei Episcopale din Dro­b­eta Turnu Severin s-au epui­zat, motiv pentru care, constructorul a refu­zat să mai lucreze pe datorie. Pentru finalizarea construcţiei catedralei ar fi nevoie de încă aproximativ 5.000.000 de lei. „De mai bine de trei săp­tă­mâni, lucrările la catedrală au fost întrerupte din lipsă de fonduri. Sperăm că atât autorităţile locale, cât şi cele cen­trale vor continua să ne spri­ji­ne în demersurile noastre, dar şi credincioşii creştini ca­re au posibilitatea“, a spus părintele Daniel Achim, preot paroh al Catedralei Episcopale din Severin.
Alin GHICIULESCU

„Stop accidentelor rutiere“
Peste 150 de elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din municipiul Târgu Jiu au format un lanţ uman în cadrul activităţilor de prevenire a accidentelor rutiere desfăşurate la nivelul întregului judeţ de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj. Copiii au avut prinse pe piept literele mesajului campaniei de prevenire a evenimentelor rutiere cu victime: „Stop accidentelor de circulaţie! Viaţa are prioritate!“. Lanţul uman format din şcolari a atras atenţia atât a trecătorilor, cât şi a şoferilor. Din păcate, aflaţi în trafic, conducătorii auto nu au putut opri pentru a citi mesajele copiilor.
Mihaela FLOROIU

Exit mobile version