10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMeditaţiile date elevilor de la clasă, interzise prin lege

Meditaţiile date elevilor de la clasă, interzise prin lege

Meditaţiile date elevilor de la clasă ar trebui interzise prin lege, ca măsură pentru reducerea inegalităţilor de tratament existente între elevii din aceeaşi clasă, consideră Comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor sociale şi demografice.
„Este necesară o interdicţie explicită, prin lege, pentru per­sonalul didactic de a desfăşura activităţi de tip after-school sau meditaţii cu elevi proprii, în afara unităţii şcolare în cauză“, se arată în raportul Comisiei.
Propunerea vine în contextul în care meditaţiile date elevilor de la clasă reprezintă, de mulţi ani, o practică frecventă în rândul multor cadre didactice, pregătirea particulară vizând în special materiile prioritare în perspectiva examenului de bacalaureat şi a celui de admitere la facultate.
„Există şi un ordin de ministru în acelaşi sens, care, din câte ştiu, se aplică de câţiva ani. Este foarte important ca elevii să nu fie trataţi diferit, iar pentru pregătirea lor, în special a celor rămaşi în urmă, se pot face ore suplimentare la şcoală, nu meditaţii pe bani, în particular. Din experienţa proprie, cel mai slab elev din clasă dovedeşte performanţe într-un grup de lucru, pentru că dispare teama că nu e în stare de nimic“, a comentat directoarea Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu“ din Capitală, Sorina Creţu.
În acelaşi raport, Comisia recomandă evitarea utilizării materialelor auxiliare pe care nu şi le pot permite toţi elevii, precum şi utilizarea curentă a computerului şi accesul la internet ca resursă di­dactică în şcoală. Pentru includerea tuturor copiilor în învăţământul preşcolar, Comisia prezidenţială recomandă subvenţionarea prin vouchere, pe care părinţii le pot folosi şi la înscrierea în grădiniţele private acreditate. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII