Liber la droguri şi sex?

Autori


Comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor sociale şi demografice propune în raportul său dezincriminarea consumului de droguri şi a sexului comercial, ca soluţii pentru limitarea consumului de droguri ilegale, a prostituţiei şi răspândirii infecţiei cu virusul HIV.

Una dintre soluţiile înaintate de Comisia prezidenţială se referă la „dezincriminarea consumului de droguri – nu a traficului!“, după cum specifică autorii raportului, pentru a aduce la „suprafaţă“ consumatorii. Raportul invocă faptul că în mai multe oraşe ale României există deja magazine care vând produse etnobotanice cu aceleaşi efecte ca drogurile ilegale uşoare, iar „efectele lor sociale nu par a fi vizibile“.

„Consumul de droguri trebuie descurajat, dar cu diferenţele de rigoare între drogurile uşoare şi drogurile tari, în special cele injectabile, precum heroina, care au efecte negative devastatoare. Incriminarea consumului produce efecte secundare grave, de exemplu refolosirea seringilor, care conduce la transmiterea unor boli grave“, se arată în raport.

De asemenea, Comisia consideră drept imperativă menţinerea programelor şi serviciilor de intervenţie stradală dezvoltate de ONG-uri şi finanţarea acestora de la bugetele locale, întrucât asigură reducerea riscurilor prin furnizarea către persoanele consumatoare de drog injectabil a seringilor de unică folosinţă, în schimbul celor deja folosite. „Există şi posibilitatea introducerii în cartierele cu mulţi dependenţi de droguri injectabile a unor automate cu fise şi cu seturi sterile de injectare, la fel ca în unele ţări europene, pentru a preveni refolosirea seringilor“, mai propune raportul.


Altă prioritate este înfiinţarea de servicii specializate pentru consumatorii de droguri în cadrul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din subordinea consiliilor judeţene.

Comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor sociale şi demografice din România propune şi legalizarea sexului comercial, adică a prostituţiei, dar nu şi a intermediarilor de servicii sexuale, ca o posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuală. „Impunerea unei astfel de măsuri în absenţa unei analize bazate pe experienţa altor state şi în funcţie de particularităţile României ar putea genera totuşi efecte nedorite“, avertizează însă membrii Comisiei.

Tot în scopul prevenirii transmiterii de boli, Comisia mai propune înfiinţarea de servicii şi centre de specialitate prin intermediul cărora femeile care practică sexul comercial să poată beneficia, pe lângă serviciile de asistenţă, şi de prezervative oferite gratis.Comenteaza acum

8 Comentarii

 1. Punctul G said:

  Ideile acestui articol par imbacsite de transpiratia neuronului europarlamentarei EBa…Cand o sa vi se sugereze sa va faceti vaccinul anti-gripei ovine si sa adoptati noua linie a modei de iarna…chilotii si fesul pentru nas din blana de oaie,sa stiti ca a intrat in actiune si .semi-neuronul europalrlamentar al lu`nea Jiji…Uitandu-ma cu atentie in intunericul abisal al istoriei sexualitatii umane,tind sa va dau dreptate…Mai bine dati tratamente si prezervative gratis,prostituatelo r si drogatilor care demonstreaza in orice moment curaj(de a face sex pe strada sau a-si infige acul in vena la orice colt de bloc)…decat sa dati vreo aspirina gratis,la platitorii de asigurari sexuale…aaaah,dore am sa zic sociale,care sunt niste fricosi si nu vor nici macar odata sa-si infiga seringa in mana…Este o strategie buna,prin care se pregateste viitorul tarii si…aparitia noului val de parlamentari,tip italian…si as aminti aici cazul Ciociollina(imi cer scuze daca nu am scris corect numele acestei…”nesatule “)…Aceiasi comisie,despre care se vorbeste in articol,a facut un experiment,luna trecuta,prin distribuirea gratuita de vibratoare pt.pensionarele cu venituri mici si trecute de 65 de ani,…iar pt pensionari,tot gratui au fos distribuite pastilute de “extasy” si “viagra imbogatita”…Parte a proasta a testului este ca…90% dintre pensionare au decedat,..cand au primit factura de curent electric…iar 80%,dintre pensionari,au avut aceeasi soarta..unii incercand sa bata recordurile atletice ale lui Usain St.Leo Bolt,iar altii au decedat cu mainile stranse ca si cand ar fi avut inca in ele ..zarurile de la jocul de table.Partea buna a testului a fost faptul ca…pensiile ramase au fost lasate mostenire comisiei despre care se vorbeste in articol …si care,de acesti bani a cumparat prezervative pe care le-a distribuit apoi in …gradinite,scoli,p arcuri,gradini zoologice si parcari de tir-uri…O parte din fonduri a fost directionata catre terminarea vilelor unor “sefi mari”…a caror liniste era “regulata”,din aceasta cauza.”Regularea” linistii are un caracter sexual si deci…rezulta de aici ca totul este legal…O zi cu mult soare,tuturor!

 2. .. said:

  eu sunt de acord cu legea asta.sincer,ar trebui sa taxam toate femeile 🙂

 3. Dan RO-tariu said:

  Solutiile basesciene imi provoaca greata ca si toate comisiile sale mincinoase care nu au avut alt scop decat de a strica esenta acestui popor. numai in Romania o comisie presedintiala comandata de Basescu a putut EXAMINA un sistem social si economic care nu a existat (comunist) ba mai mult l-a condamnat la NIMIC facand vinovati nu infractorii care au incalcat Codul Penal ci un nsistem care nu a existat. Halal comisii presedintiale, hala presedinte. Oricum – ca si alte comisii comandate de el – concluziile comisiilor sunt aberante ca si personajul Basescu cu intreaga sa familie!

 4. GARDA DE FIER said:

  Este jale , pai asta ne trebuia acum ,tara arde dar trecem mai bine prin perioada de criza cu curve cu condicuta si niste iarba .

 5. GARDA DE FIER said:

  Apropos de Udrea , cred ca ea este prima care la promulgarea legii respective .v-a intra in legalitate.

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 23 septembrie 2009

Actualitate

» Gorj: Din ce în ce mai puţini bani la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu
» Fotbal: Gaz Metan CFR Craiova a eliminat-o pe Ceahlăul din Cupa României
» Băsescu: Sistemul de protecţie socială este fraudat
» Adio rambursări ilegale de TVA!
» AVAS: Fabrica de Avioane trebuie vândută urgent
» CE Craiova negociază înfiinţarea unei termocentrale la Işalniţa
» Sfârşitul dictaturii supermarketurilor
» Craiova: Contex de toamnă, un târg cu marfă diversificată
» GORJ: Un adolescent din Târgu-Cărbuneşti, victimă a unui accident rutier
» 3.000 de firme inactive fiscal

Local

» Alegeri fără judecători
» Începe termoizolarea blocurilor din Severin
» România a fost anul trecut al zecelea beneficiar al fondurilor UE
» Liber la droguri şi sex?
» Meditaţiile date elevilor de la clasă, interzise prin lege
» Jihad în învăţământ
» Infrastructură expirată
» Precizări
» Bărbatul care şi-a omorât fratele, după gratii
» Trenul deraiat îi bagă în urmărire penală pe ceferişti

Dolj

» Angajaţii din spitale au salariile asigurate
» Buletin fără locuinţă în proprietate

Gorj

» A ucis-o pentru că l-a lovit cu piatra

Sport

» Vali Găman a fost la spital
» Spectacol fără spectatori
» Pandurii scăpară de stresul Cupei României
» CSM Vâlcea a pierdut onorabil
» „Găzarii“ vor să câştige cu Ceahlăul
» Scurte ştiri
» Marcu, cel mai bun la tras cu arcul
» Greu în Superligă
» Pavel a recunoscut valoarea Suediei
» Niculescu a acces în turul doi la Taşkent
» România întâlneşte „sperietoarea“ Rusia
» Aproape eliminaţi din Cupă
» Misiune dificilă pentru echipa lui Theo Evans
» SCM, amical cu Oltchim

Bani & Afaceri

» Scurte ştiri
» Oferte de muncă pentru absolvenţi
» Funcţionarii primăriilor, slab pregătiţi
» Masterplanul Aeroportului Craiova aşteaptă aprobarea CJ

Magazin

» Pui cu parmezan
» American Foxhound, un câine loial
» Cum să trăieşti într-o lume de basm
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Top