21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalInfrastructură expirată

Infrastructură expirată

În România nu lipseşte doar infrastructura rutieră. Nici cea feroviară nu este mai brează. Investiţiile în acest din urmă domeniu au fost sublime în ultimii ani, însă au lipsit cu desăvârşire. Numai pe raza Regionalei CFR Craiova trebuia făcută reparaţia capitală pentru sute de kilometri de cale ferată, însă aceste revizii n-au mai fost realizate din lipsă de bani.
„De ani de zile nu s-au mai făcut investiţii în infrastructură pe raza regionalei. Singurele investiţii au fost în ultimii ani la Gara Severin şi în modernizarea Gării Craiova, dar în infrastructură nu s-a investit nimic. Au fost doar reparaţii şi atât“, susţine Ion Ciofu, liderul Sindicatului Diviziei Linii Craiova, din cadrul Federaţiei Naţionale „Drum de Fier“.
Un pod din trei are durata de viaţă depăşită

Nu doar şinele au termenul de folosinţă depăşit, ci şi mai multe poduri şi podeţe. Potrivit informaţiilor date publicităţii de ceferiştii de la Infrastructură, unul din trei poduri şi tuneluri aredurata de viaţă depăşită, multe dintre ele fiind atât de degradate încât a fost nevoie de impunerea unor restricţii drastice de viteză pentru trenuri, ca podul sau tunelul să nu se prăbuşească.
„Avem şi poduri cu durată expirată, avem şi din cele cu durată de reparaţie capitală depăşită, avem chiar şi zone foarte periculoase pe raza Regionalei CFR Craiova. Doar investiţii nu avem. Stăm rău cu infrastructura pentru că asta a fost politica în ultimii ani. Măcar de s-ar fi făcut investiţii în infrastructura rutieră a ţării, dar nici acolo nu se vede nimic“, a spus Ciofu. În ciuda problemelor infrastructurii CFR, Ciofu un exclude posibilitatea ca accidentul produs la Cârcea în noaptea de duminică spre luni să se fi produs din cauza unei mâini criminale. „O asemenea variantă este perfect plauzibilă şi eu nu aş exclude-o. Cu vreo 30 de ani în urmă a mai fost un caz când un individ dus cu pluta a produs deraierea unui tren, parcă pe la Roşiori. Tehnic, ar fi posibilă o asemenea variantă, anchetatorii nu ar trebui să o excludă“, a spus liderul sindical Ion Ciofu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII