10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAngajaţii din spitale au salariile asigurate

Angajaţii din spitale au salariile asigurate

În ciuda situaţiei financiare deloc roz, spitalele doljene vor avea suficienţi bani pentru a putea plăti salariile angajaţilor până la sfârşitul acestui an. Este concluzia discuţiilor de ieri de la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj dintre reprezentanţii acestei instituţii şi conducerile spitalelor care s-au întâlnit pentru a dezbate situaţia economico-financiară a unităţilor sanitare, la sfârşitul lunii august.
„Se pare că nu vor fi probleme cu achitarea integrală a drepturilor salariale. La spitale sunt bani pentru salarii, nu se ştie însă şi dacă fondurile primite de la Casa de Asigurări de Sănătate vor acoperi toate cheltuielile materiale“, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Probleme doar la bugetari

Salariaţii au fost reprezentaţi la întâlnire de preşedinta SANITAS Dolj, Ileana Ionescu, şi de liderul SANITAS al Spitalului de Urgenţă, Ion Cotojman. Acesta din urmă a declarat că singura care nu este capabilă să asigure salariile angajaţilor este tocmai DSP Dolj, instituţie bugetară care reprezintă Ministerul Sănătăţii în teritoriu.
Potrivit liderului SANITAS, începând din luna martie, angajaţilor DSP Dolj le-au fost scoase din salarii sporurile, cu excepţia celui de vechime şi a indemnizaţiei de conducere. „În martie şi aprilie au fost reduse sporurile cu 40%, iar din luna mai au fost scoase de tot. De atunci, angajaţii au primit doar promisiuni că situaţia se va remedia, însă fără nici un rezultat. De aceea, pe 24 septembrie, la Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS, vom prezenta situaţia din Dolj şi vom începe acţiunile la nivel naţional, pentru că se pare că şi în alte judeţe au fost astfel de probleme“, a declarat Ion Cotojman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII