13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInvestiţie de un milion de lei pentru 200 de câini

Investiţie de un milion de lei pentru 200 de câini

Adăpostul canin inaugurat de autorităţi la CET Târgu Jiu găzduieşte doar 200 de animale, în condiţiile în care capacitatea lui este de aproximativ 700 de locuri, iar străzile sunt pline de câini fără stăpân.

Autorităţile din Târgu Jiu au investit un milion de lei pentru construirea adăpostului de la CET. Padocul, realizat la standarde europene, ar putea găzdui în jur de 700 de animale, însă, în prezent, acolo se află doar 200 de câini comunitari, după cum a declarat Alexandru Zaharia, directorul Direcţiei de Servicii Comunale, în administrarea căreia se află adăpostul. În ciuda existenţei adăpostului „de lux“, pe străzile din municipiu se plimbă în voie aproape 2.000 de câini vagabonzi. Şeful Direcţiei de Servicii Comunale, Alexandru Zaharia, a spus că motivul pentru care nu au fost luaţi toţi câinii din cartiere şi duşi la adăpost este lipsa unui medic veterinar. „Nu am găsit un medic veterinar cu care să încheiem contract. Avem nevoie de un medic care să realizeze sterilizarea, iar preţurile nu sunt de neglijat. Mai trebuie alţi bani pentru plata acestor servicii. Dacă facem contract cu un medic, trebuie să îl şi plătim“, a menţionat Alexandru Zaharia, care, la câteva luni de la inaugurarea padocului, caută un medic veterinar pentru adăpostul canin.

Dispus să acorde gratuit asistenţă

Un medic veterinar din Târgu Jiu este dispus să se implice gratuit în acţiunile de sterilizare a câinilor comunitari dacă autorităţile îi vor solicita sprijinul. Vasile Popescu susţine că a mai făcut astfel de operaţii gratuit, din proprie iniţiativă. „Eu mă pun la dispoziţia autorităţilor locale şi pot să realizez aceste sterilizări în mod gratuit, fără a percepe vreo taxă. Dacă nu se acţionează în mod radical, adică prin sterilizare, şi nu prin alte mijloace care pot avea urmări nedorite, nu va fi rezolvată nici măcar pe termen mediu această problemă. Nimeni nu doreşte să vadă la infinit aceşti câini comunitari pe străzile din Târgu Jiu şi sterilizarea este o soluţie pentru a nu se mai înmulţi“, a declarat medicul. Conform cadrului legal actual, după sterilizare, câinii ar trebui ţinuţi în adăpost 30 de zile, după care vor fi lăsaţi, din nou, liberi pe străzi. Sterilizarea pentru un mascul costă aproximativ 80 de lei, iar pentru o femelă – chiar şi peste 100 de lei.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII