5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA sunat, din nou, clopoţelul!

A sunat, din nou, clopoţelul!

Peste 60.000 de elevi gorjeni au început un nou an şcolar, iar politicienii nu au lipsit de la festivităţi.

Jumătatea lui septembrie a sosit şi sunetul clopoţelului s-a făcut auzit în toate unităţile de învăţământ din Gorj, unde peste 60.000 de elevi au început şcoala. Cele mai multe emoţii le-au avut elevii înscrişi în clasa I, care au fost aduşi la şcoală de părinţi. „Avem cinci clase întâi, fiecare cu 25 de elevi. Unitatea a avut foarte multe cereri pentru înscrierea elevilor în ciclul primar“, a spus Violeta Dulubei, directoarea Şcolii Generale nr. 8 din Târgu Jiu.
La festivitatea de deschidere a noului an de învăţământ de la Grupul Şcolar Industrial „Ion Mincu“ a participat primarul Florin Cârciumaru. Primarul a spus că, în perioadă de criză, şcolile din Târgu Jiu sunt pregătite pentru a-şi primi corespunzător elevii, graţie investiţiilor autorităţilor locale. Vasile Antonie, inspector şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, le-a vorbit elevilor de importanţa actului educativ.

„Micul Băse“ a început grădiniţa

Petre Scurtu, cel mai tânăr politician din judeţul Gorj, un copil de cinci ani şi jumătate înscris în PD-L de la trei ani, a început cursurile la grădiniţă, în grupa mare. Toamna viitoare, „Micul Băse“ va merge în clasa întâi. „Petre a vrut să le ureze copiilor un an nou şcolar plin de reuşite şi să îi îndemne să înveţe bine! Este un mare admirator al preşedintelui Băsescu şi s-a bucurat că a putut vorbi cu acesta la Mănăstirea Tismana. La anul, Petre va merge la şcoală. În particular face pregătire la limbile engleză şi franceză. Îi place foarte mult să citească“, a povestit mama copilului.

30% dintre şcoli, neautorizate sanitar

Vasile Antonie, inspector şcolar general adjunct, a precizat că 30% dintre unităţile de învăţământ din Gorj funcţionează fără să aibă autorizaţie sanitară. Reprezentanţii ISJ Gorj au declarat că elevii îşi pot desfăşura cursurile în condiţii normale.
„Avem 135 de şcoli care au în subordinea lor alte 500 de unităţi. 30% dintre ele nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Asta nu înseamnă că acolo nu se pot face ore. Sunt sate unde şcolile nu au apă curentă, nu au intrări separate pentru şcoală şi grădiniţă. Există unele condiţii impuse de inspectorii sanitari în baza cărora se obţin autorizaţiile sanitare“, a declarat Vasile Antonie, inspector şcolar general adjunct al ISJ Gorj. Antonie susţine că în mai multe şcoli lucrările de renovare nu s-au finalizat, însă acestea nu periclitează procesul de învăţământ.

Florarii, nemulţumiţi

Nemulţumiţi au fost florarii. Oamenii spun că în ultima vreme vând flori doar la ocazii speciale. „Acum am vândut aproape tot pentru că am comandat mai puţine flori. În restul zilelor se întâmplă să le aruncăm. Ne chinuim, dar vânzări nu prea facem“, a spus un florar. „Buchetele variază între cinci şi 40 de lei. Cele mai vândute au fost buchetele la 15 lei“, a spus o florăreasă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU