9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist cercetat pentru că a furat un pistol

Poliţist cercetat pentru că a furat un pistol

Un poliţist din comuna Orlea – judeţul Olt este cercetat penal de colegii săi, după ce a furat un pistol din dotarea instituţiei.
Alexandru Popa, poliţist la Sectorul de Poliţie Orlea din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Olt, este cercetat penal şi riscă închisoarea, după ce a furat un pistol, calibru 7,65 mm, din dotarea instituţiei. Reprezentanţii IJPF au observat zilele trecute lipsa pistolului. Imediat a fost constituită o comisie, care a demarat activităţi specifice pentru depistarea pistolului în vederea luării măsurilor legale. După aproape două ore de cercetări, pistolul a fost găsit la Alexandru Popa, lucrător în cadrul compartimentului logistică al IJPF Olt.
„Cu ocazia inventarierii camerei de armament şi muniţie din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orlea, s-a constatat lipsa unui pistol de calibru 7,65 mm. În urma cercetărilor, arma a fost depistată în posesia unui lucrător al Poliţiei de Frontieră. Acesta a motivat că a luat pistolul pentru reparaţii“, a explicat subinspectorul de poliţie Bogdan Scafeş, purtătorul de cuvânt al IJPF Olt.
Surse din cadrul Poliţiei de Frontieră susţin că Popa ar fi declarat că a luat arma acasă, pentru a testa vigilenţa colegilor săi.

A demisionat

Potrivit subinspectorului Bogdan Scafeş, poliţistul din Orlea a demisionat: „În aceeaşi zi, Alexandru Popa şi-a prezentat demisia, care a fost aprobată de conducerea inspectoratului, încetând raportul de serviciu cu instituţia noastră“. Conform acestuia, Alexandru Popa nu avea alte abateri. Acesta este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor prevăzute şi pedepsite de articolele 208 şi 279 alin. 1 Cod Penal. Dacă va fi găsit vinovat, Alexandru Popa riscă închisoarea. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia, pentru continuarea cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII