Acasă Local Calificare în detenţie

Calificare în detenţie

19 deţinuţi aflaţi în custodia Penitenciarului pentru Minori şi Tineri din Craiova se califică în meseria de confecţioner tâmplărie de aluminiu şi mase plastice – nivelul 2.
Mulţumită proiectului PHARE „Calificarea tinerilor romi privaţi de libertate“, care are ca scop incluziunea socială a persoanelor vulnerabile din punct de vedere social, la Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova se derulează cursuri de formare profesională pentru calificarea persoanelor private de libertate de etnie romă. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Grupul Şcolar de Arte şi Meserii al Cooperativei Meşteşugăreşti „Spiru Haret“ şi cu Fundaţia „Cuvântul care zideşte“, pe o perioadă de 12 luni, primind o finanţare europeană în valoare de 80.000 de euro, prin Programul PHARE – Coeziune Economică şi Socială.
Pentru desfăşurarea activităţilor din cadrul proiectului, Penitenciarul de Minori şi Tineri a pus la dispoziţie spaţii pentru amenajarea unei săli de curs şi a unui atelier de tâmplărie termoizolantă, care a fost dotat, în urma procedurilor de achiziţii derulate în cadrul proiectului, cu echipamente şi utilaje moderne. Programa de curs este susţinută de lectori de specialitate şi cuprinde un modul de pregătire teoretică şi unul de instruire practică pentru asigurarea unui nivel ridicat de competenţe, în scopul dezvoltării profesionale a tinerilor privaţi de libertate, participanţi la curs.
„După absolvirea cursurilor, cei 19 tineri privaţi de libertate vor susţine un examen, în urma căruia vor primi diplome de calificare, recunoscute pe plan naţional şi european. Tot în cadrul proiectului au loc contacte cu angajatorii din zona Olteniei, prin intermediul celor doi parteneri implicaţi în proiect, care realizează servicii de mediere ce vizează stabilirea de legături directe între beneficiarii cursului şi potenţialii angajatori, în vederea încheierii unui contract de muncă“, a declarat Dorina Preduţ, purtătoare de cuvânt din cadrul PMT Craiova.

Exit mobile version