Acasă Local Dolj Scandal pe tarlalele din Moţăţei

Scandal pe tarlalele din Moţăţei

Doi bărbaţi s-au ales cu dosare penale pentru distrugere, respectiv ameninţare, şi alţi trei au fost amendaţi după ce au iscat un scandal joi seară, în comuna Moţăţei, în timpul căruia au fost trase şi opt focuri de armă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, joi seară, în jurul orei 20.30, la numărul de urgenţă 112 s-a sesizat faptul că în comuna Moţăţei, la o fermă agricolă, s-a produs o altercaţie între două grupuri de persoane. La faţa locului, oamenii legii au stabilit că între cei implicaţi în scandal există un conflict mai vechi, din cauza unei suprafeţe de teren agricol, litigiu care a ajuns şi în instanţă. SC Romteam Prod SRL, patronată de cetăţeanul francez Franckie Barraud, a luat pentru zece ani pământ în arendă de la sătenii din Moţăţei. După câţiva ani, unii dintre proprietarii de parcele le-au vândut societăţii SC Invest Grup Consulting SRL Bucureşti, patronată de Florina Narcisa Uysal şi administrată de Georgeta Mirică. Din anul 2006, de când litigiul dintre cele două societăţi pe suprafeţele de teren din Moţăţei a ajuns în instanţă, francezul a continuat să le cultive, iar Narcisa Uysal a tot încercat să îl elibereze. Joi seară, câţiva angajaţi ai celor două societăţi comerciale s-au întâlnit pe câmp şi de la înjurături s-a ajuns la scandal şi focuri de armă.

Scandalul

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că, joi seară, în jurul orei 18.30, Sorinel Sfeta, de 35 de ani, şi Daniel Măgureanu, de 20 de ani, ambii din Calafat, angajaţi ai SC Romteam Prod SRL, în timp ce se aflau pe un teren agricol din Moţăţei, s-au luat la ceartă cu Cristian Mirică, de 30 de ani, din Bucureşti, care le-a blocat drumul cu o maşină. Printre înjurături, încercând să îl convingă pe Mitrică să ia maşina din drum, Sfeta a spart geamul portierei stânga faţă al autoturismului acestuia. După aceea, Sfeta şi Măgureanu au plecat cu maşina la ferma agricolă a SC Romteam din Moţăţei Gară, însă la scurt timp a ajuns acolo şi Mirică, însoţit de mai multe persoane, pentru a-şi face dreptate.
Bărbaţii din grupul lui Mirică au trecut la ameniţări şi au încercat să intre în fermă, moment în care Pandele Puiu, de 32 de ani, paznicul fermei, a tras în aer opt focuri cu o armă neletală, cu bile de cauciuc, deţinută legal.
Poliţiştii de la Postul de Poliţie Moţăţei au intervenit, au aplanat conflictul şi au demarat activităţi de identificare şi audiere a tuturor persoanelor implicate în incident.

Pedeapsa

Poliţiştii doljeni au explicat că în acest caz au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de distrugere pe numele lui Sorinel Sfeta, iar pe numele lui Mirică – pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare. Din primele verificări, oamenii legii au stabilit că uzul de armă neletală a fost efectuat în condiţiile legii, iar pistolul şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, Cristian Mirică, Constantin Totora, de 27 de ani, şi Costinel Vişan, de 20 de ani, ambii din comuna Galicea Mare, au fost sancţionaţi contravenţional cu câte o amendă de 500 de lei pentru că au proferat injurii, expresii jignitoare şi ameninţări. După terminarea scandalului, efective de poliţişti au rămas la faţa locului pentru a preveni reizbucnirea conflictului dintre cele două tabere.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version