Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Prelucrări de folclor muzical românesc
Corala Academică a Filarmonicii „Oltenia“ va susţine duminică, 30 august, de la ora 19.30, în Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova, un concert de prelucrări folclorice din repertoriul autohton. Dirijor va fi Eugen-Petre Sandu. Din program fac parte „Suita de cântece vechi din Bihor“, de Francisc Hubic, „Lăutărească“, de Vinicius Grefiens, „Chindia“, de Alexandru Paşcanu, „Mica suită“, de Eugen Petre Sandu, „Cântecul miresei“, de Irina Odăgescu, „Brâul amestecat“, de Pretorian Vlaiculescu – Valentin Gruescu, „Mărioară de la Gorj“, de Petre Severin, „Alunelul“, de Nicolae Lungu, „Sârba pe loc“, de Gheorghe Danga şi altele.
Mirela MARINESCU

„JazzLive Quartett“
 „JazzLive Quartett“ sau, altfel spus, Bogdan Uţă la saxofon alto, Ion Butnaru la pian, Bogdan Drăniceanu la contrabas, Paul Negoiţă percuţie vor susţine miercuri, 2 septembrie, de la ora 18.30, în cadrul Secţiei audio-video a Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristria Aman“, un concert de jazz. Din program fac parte lucrări ale compozitorilor Wes Montgomery, Herbie Hancock, Roy Hargove. Intrarea la spectacol este liberă.
Mirela MARINESCU

„Antichrist“ nu va rula în cinematografele din ţară
Cel mai nou film al regizorului danez Lars von Trier, controversatul „Antichrist“, nu va fi proiectat în cinematografele româneşti din cauza conţinutului violent care l-ar putea face necomercial, au declarat, pentru NewsIn, reprezentanţii distribuitorului pentru România. Încă de la începutul lunii iunie, după ce „Antichrist“ a avut premiera mondială în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, distribuitorii pentru România puneau sub semnul întrebării achiziţionarea drepturilor de difuzare. „Încă nu am văzut acest film, dar urmează să o facem… Rămâne să vedem ce versiune am putea aduce: cea originală sau cea cenzurată. Dacă vom considera că, din cauza scenelor de violenţă şi nuditate prezentate, există posibilitatea să nu avem cerere pentru el, am putea chiar să renunţăm să-l aducem în România“, declarau atunci reprezentanţii Ro Image 2000.
NewsIn

Purcărete revine, după 15 ani, pe scenele bucureştene
Piesa „Femeia care şi-a pierdut jartierele“, inclusă în noua stagiune pregătită la Teatrul de Comedie, va fi prima montare pe scenele bucureştene a regizorului Silviu Purcărete, după 15 ani de absenţă, a declarat directorul teatrului, George Mihăiţă. În piesa scrisă de francezul Eugene Labiche vor juca Horaţiu Mălăele, Dorina Chiriac şi George Mihăiţă, iar coloana sonoră va purta semnătura compozitorului Vasile Şirli, bun prieten cu regizorul.  Premiera piesei „Femeia care şi-a pierdut jartierele“ va fi programată, cel mai probabil, la începutul lunii decembrie.
NewsIn

Kevin Costner, în România
Festivalul Internaţional de Film din România RO – IFF ar putea aduce la Arad încă o personalitate de excepţie din lumea filmului – actorul Kevin Costner. Organizatorii doresc să-l invite pe acesta să susţină la Arad un concert alături de trupa sa de country rock, Modern West, în seara de 3 octombrie. Kevin Costner este un actor cu un palmares deosebit de bogat. Dintre filmele care i-au adus foarte mult succes amintim „Dansând cu lupii“, din 1990. Pentru această peliculă, Kevin Costner a lucrat atât ca actor, cât şi ca regizor şi producător. Alte filme în care a făcut roluri memorabile sunt „O lume perfectă“ „Poştaşul“, „Campionul“ şi, de ce nu, „The Bodyguard“, unde a jucat alături de Whitney Houston, celebră la acea vreme. Festivalul de film RO – IFF se va desfăşura în intervalul 26 septembrie – 4 octombrie.
NewsIn

Susan Sarandon va juca în continuarea filmului „Wall Street“
Actriţa Susan Sarandon, câştigătoare a unui Oscar, în 1996, pentru rolul din „Dead Man Walking“, va juca în continuarea filmului de succes „Wall Street“, care va fi regizată, ca şi pelicula originală, de Oliver Stone, potrivit presei americane. La finalul negocierilor privind detaliile contractuale, Sarandon se va alătura echipei din care face parte şi Frank Langella, nominalizat anul acesta la Oscar datorită prestaţiei din „Frost/Nixon“. Filmul se va numi „Wall Street 2: Money Never Sleeps“, iar din echipă ar urma să facă parte şi Michael Douglas, care a deţinut rolul principal în primul „Wall Street“. Filmările vor începe în luna septembrie.
NewsIn

Exit mobile version