Acasă Local Parcările de reşedinţă scot Primăria Târgu Jiu din criză

Parcările de reşedinţă scot Primăria Târgu Jiu din criză

Primăria Târgu Jiu a găsit o soluţie pentru a depăşi criza financiară.
Locurile de parcare de reşedinţă, amenajate în urmă cu puţin timp, au început să aducă venituri consistente la bugetul local. Până în prezent, primăria a încasat aproape 18.000 de lei, reprezentând taxele plătite pentru locul de parcare. Fiecare proprietar de automobil care a primit un loc de parcare de reşedinţă, în urma solicitării, trebuie să plătească o taxă lunară de cel puţin zece lei, care ar putea să crească în cazul în care există mai multe solicitări pentru un singur loc. În această situaţie se organizează licitaţie şi cel care oferă cea mai mare sumă câştigă.

323 de contracte parafate

Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu, a precizat că, până în prezent, au fost încheiate 467 de contracte privind acordarea de locuri de parcare, dar numai 323 au fost parafate şi ridicate.
Parcările de reşedinţă au fost amenajate, în cele mai multe cartiere, în locul garajelor. Până în prezent au fost demolate 360 de garaje. Banii încasaţi pentru parcările de reşedinţă vor fi folosiţi la amenajarea altora şi la asfaltarea de străzi şi alei.

Încă cinci parcări de reşedinţă în Târgu Jiu  

Alexandru Zaharia, directorul Direcţiei de Servicii Comunale (DSC), a spus că se vor mai realiza cinci parcări de reşedinţă: „În cartierul Săvineşti va fi amenajată o parcare cu 60 de locuri, în zona Teilor vor fi demolate garajele şi vor fi create 40 de locuri de parcare, iar în cartierul Plopilor vor fi făcute 25 de locuri de parcare. De asemenea, în zona Gării, în spatele Liceului Teologic, va fi amenajată o parcare cu 20 de locuri, iar pe strada Republicii – una cu 25“.
Ramona Evulescu a adăugat că în evidenţele primăriei figurează în total 1.200 de garaje: „Per total sunt 1.200 de locuri de parcare, din care 360 au fost demolate. Oamenii şi-au demolat singuri garajele, pentru a refolosi materialele“.

Exit mobile version