16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSârbi salvaţi din apele Dunării

Sârbi salvaţi din apele Dunării

Şapte tineri sârbi se pot considera norocoşi, după ce sâmbătă seară au fost salvaţi de la înec din apele Dunării. Aceştia plecaseră de acasă cu o ambarcaţiune cu motor pentru a face baie. Din spusele lor, au sărit în apă şi au lăsat barca să plutească în derivă. La un moment dat, s-au trezit în mijlocul Dunării, fără barcă.
O patrulă de intervenţie din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin i-a salvat în apropierea Insulei Şimian, în apele naţionale ale României.
„Poliţiştii din cadrul componentei navale aparţinând Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin, aflaţi în misiune de supraveghere şi control pe F luviul Dunărea, au observat şapte persoane aflate în pericol de înec şi purtate de curenţi pe mijlocul şenalului navigabil. În acelaşi timp, echipajul MAI 4106 a văzut plutind în derivă, în apele naţionale ale României, şi o ambarcaţiune cu motor. Echipajul poliţiei de frontieră s-a deplasat imediat spre capul Insulei Şimian, pentru salvarea tinerilor“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, Valeriu Pera.
Poliţiştii au stabilit că tinerii au vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani şi se numesc Darko T., Goran I., Dejan I., Alexander B., Stefan S., Duşan S. şi Alexander N., toţi din localitatea Kostol, din Serbia.
În jurul orei 20.30, în cadrul unei întrevederi de frontieră desfăşurate în Portul Drobeta Turnu Severin, partea română i-a predat pe cei şapte tineri, împreună cu bunurile deţinute de aceştia, autorităţilor sârbe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU