15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăscoala grataragiilor

Răscoala grataragiilor


Patru victime, focuri de armă trase în aer, mai mulţi poliţişti şi jandarmi agresaţi şi un şofer care a scăpat ca prin urechile acului după ce un topor i-a trecut prin parbriz este numai o parte din bilanţul unui conflict spontan izbucnit ieri după-amiază în comuna mehedinţeană Cireşu. Tinerii implicaţi au rupt gardul unei grădini şi au intrat aici ca să facă grătare. Poliţiştii nu au efectuat nici o arestare, dar pentru calmarea spiritelor au fost chemate mai multe echipaje de la DPIR.

Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă ieri focuri de armă pentru a aplana un conflict spontan izbucnit între două grupuri de cetăţeni, în comuna mehedinţeană Cireşu.   
În această localitate s-a desfăşurat ieri a 46-a ediţie a sărbătorii „Peştera Topolniţa“. În acest an, la eveniment au sosit peste 1.000 de oameni, printre care şi tineri cu chef de scandal.
În jurul orei 15.00, a izbucnit un conflict spontan între două grupuri, formate din circa 20 de tineri, unul din comuna Cireşu şi altul din Brezniţa-Ocol, o comună învecinată.
Mai mulţi poliţişti şi jandarmi au fost agresaţi, iar un şofer a scăpat ca prin urechile acului după ce un topor i-a trecut prin parbriz şi s-a oprit în maşină.
„M-au bătut pe proprietatea mea, au rupt gardul grădinii şi au intrat aici ca să îşi facă grătare. După am chemat jandarmii, m-au pus jos să mă bată. O să merg la medicul legist şi o să vedem atunci ce se poate face“, a spus un bărbat, victimă a scandalului.

Poliţiştii, depăşiţi
numeric

Cu alcoolul în nas şi înarmaţi cu pari, furci şi topoare, scandalagiii porniseră o adevărată răscoală, pe care oamenii legii nu au putut să o oprească nici după ce au folosit armamentul din dotare.
„Am tras focuri în plan vertical, de avertisment, pentru protecţia noastră pentru că nu mai puteam să facem faţă. Mi-au rupt tricoul“, a spus unul dintre poliţişti.
Oamenii legii reuşiseră să încătuşeze doi dintre scandalagii, dar de frică i-au eliberat.
„Nu am reuşit să îi ţinem, au fugit. Am încercat să le punem cătuşele, dar nu am putut. Erau prea mulţi, mai mulţi decât noi, de aceea am tras şi focuri de armă ca să îi reţinem cumva, dar nu am reuşit“, a mai spus un poliţist.
Fără să le pese pe unde trec, scandalagiii au trecut peste un cărucior în care era o fetiţă de şapte luni. Din fericire, micuţa nu a păţit nimic.
„Am venit şi noi la sărbătoare ca să ne simţim bine şi era să ne omoare fata de şapte luni. Pur şi simplu au trecut cu picioarele peste căruţul fetei. Au coborât din maşină cu pari, securi, topoare şi au tăbărât pe noi“, a spus mama fetiţei care era să fie călcată în picioare de scandalagii.
În timpul confruntărilor nu a fost împuşcat nimeni, dar patru bărbaţi au avut nevoie de îngrijiri medicale.
„În cinci minute am avut patru victime, dintre care un tânăr lovit foarte tare la cap, însă nu a dorit să meargă la spital. L-am pansat puţin şi a fugit. Cred că mai sunt câţiva răniţi“, a spus Elvis Moldoveanu, medic pe ambulanţă.
Poliţiştii nu au făcut nici o arestare, dar pentru calmarea spiritelor au fost chemate mai multe echipaje de la DPIR. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

54 COMENTARII