29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă 20 de zile de arest pentru Ionuţ Dinu

Încă 20 de zile de arest pentru Ionuţ Dinu

Fiul agentului de poliţie Nelu Dinu, Ionuţ Cristian, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de omor şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme sau muniţii, după ce a împuşcat-o în cap pe Alexandra Iancu cu arma de tir a tatălui său, rămâne după gratii. Judecătorii Tribunalului Dolj au prelungit vineri cu 20 de zile măsura arestării preventive dispuse împotriva tânărului, pe 30 iunie, de aceeaşi instanţă.  

În dimineaţa de 25 iunie, Alexandra Iancu, în timp ce se afla în locuinţa familiei Dinu, a fost împuşcată în cap de Ionuţ, cu o armă de tir UMC cu glonţ, de calibrul 5,6 milimetri. Tânăra a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova în stare gravă, însă a doua zi dimineaţa, în ciuda eforturilor medicilor de a o ţine în viaţă, a decedat. După incident, atât Ionuţ Dinu, cât şi tatăl său au susţinut că arma s-a descărcat accidental, aceasta căzându-i din mână tânărului în timp ce a trecut cu ea prin faţa camerei în care se afla Alexandra.
În cadrul anchetei, procurorii au dispus efectuarea mai multor expertize tehnice de specialitate în baza cărora să se stabilească în ce condiţii a fost împuşcată tânăra. Varianta descărcării accidentale a armei de tir susţinută de Ionuţ nu a stat în picioare pentru că ofiţerii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice (BAEST) Dolj au încheiat raportul de expertiză balistică. Acesta a arătat că arma nu se putea descărca accidental, dar şi că nu prezenta defecţiuni care ar fi putut face ca ea să se declanşeze singură.
În baza probelor oferite de specialiştii în arme şi muniţii, procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Ionuţ Cristian Dinu pentru săvârşirea infracţiunii de omor şi pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme sau muniţii. Tânărul a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, care a şi fost admisă. După mai multe recursuri, vineri, judecătorii au prelungit din nou măsura arestării preventive, de data aceasta cu 20 de zile, începând cu 28 august 2009 şi până pe 16 septembrie, inclusiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII