Acasă Local Gorj Băieţelul dispărut la Rânca a fost devorat de animale

Băieţelul dispărut la Rânca a fost devorat de animale

Anchetatorii gorjeni sunt aproape siguri că rămăşiţele umane găsite duminică, la Rânca, sunt ale lui Constantin Velcev, de şapte ani, dispărut în urmă cu peste trei săptămâni de la o cabană.

Constantin Velcev, de şapte ani, din oraşul Techirghiol, a dispărut pe 23 iulie de la o cabană din Rânca, unde venise împreună cu bunicii săi. Acesta a fost căutat de sute de persoane, precum şi de câini special dresaţi, însă fără nici un rezultat.
Poliţiştii gorjeni s-au întâlnit ieri cu părinţii băieţelului pentru a le arăta hainele găsite de un cioban. „Toate dovezile ne duc către concluzia că fragmentele găsite sunt ale lui Constantin Velcev, dar numai după efectuarea expertizei la Institutul «Mina Minovici» se poate afirma cu certitudine acest lucru“, a spus Viorel Salvador Caragea, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj.
Rămăşiţele găsite au fost trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“ pentru identificarea cu ajutorul testului ADN.

Poliţiştii au reluat cercetările

Poliţiştii gorjeni au reluat ieri-dimineaţă cercetările în zona în care au fost găsite rămăşiţele umane despre care se presupune că ar aparţine copilului în vârstă de şapte ani. Echipa este formată din 12 anchetatori. „Trebuie să efectuăm cercetări în zona respectivă pentru a găsi toate urmele, pentru că au o importanţă deosebită în rezolvarea acestui caz. 12 poliţişti de la municipiu şi de la Criminologie caută resturile umane. Avem şi doi câini căutători de cadavre, de la Sibiu“, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Din trupul găsit lipsesc capul şi un picior.

Animalele sălbatice au dus trupul în locul în care a fost găsit

Un cioban de la o stână din apropiere a anunţat telefonic, duminică după-amiază, la numărul de urgenţă 112, că a găsit aproape de un pârâu, într-o zonă împădurită, rămăşiţe umane. Gheorghe Ciuroiu, din localitatea Bumbeşti Piţic, era la stână de aproximativ două săptămâni. Acesta a găsit rămăşiţele copilului în timp ce culegea zmeură. Imediat s-a constituit o echipă condusă chiar de şeful IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, care s-a deplasat în zonă. Potrivit acestuia, fragmentele umane au fost găsite la o distanţă de circa opt kilometri de cabana Rânca. Locul este foarte împădurit, mai ales cu puiet de brad, şi mai greu accesibil.
Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Salvamont Gorj, a precizat că băieţelul nu ar fi putut ajunge singur în zona respectivă şi că a fost dus în locul respectiv de animalele sălbatice: „Am fost foarte aproape de zona în care acest cadavru a fost descoperit. Nici în ruptul capului nu ne-am gândit că băieţelul s-ar fi apropiat de pârâu. Valea Dâlbanului este o zonă foarte împădurită. Nu cred că băiatul ar fi ajuns singur acolo. Resturile au fost duse lângă pârâu de animalele sălbatice“.

Nu ar fi putut rezista mai mult de şase zile

Problema care se pune acum este dacă băieţelul a murit mâncat de animale sau din cauza lipsei hranei, ori din pricina frigului. Dumitru Butulescu, medic pediatru, a spus că minorul nu ar fi putut trăi mai mult de şase zile fără mâncare: „Fără apă ar fi murit în două-trei zile, iar fără mâncare nu ar fi putut să reziste mai mult de şase zile. S-ar fi putut întâmpla ca, din lipsa hranei, să i se facă rău şi să cadă“.
 

Exit mobile version