16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Sculpturi realizate din pagini de carte
O artistă britanică realizează adevărate sculpturi din hârtie, materia primă fiind asigurată de cărţi vechi pe care şi le procură de la anticariate. Potrivit site-ului zigonet.com, machetele de hârtie nu sunt deloc ieftine, preţul unei singure sculpturi ajungând chiar şi la 5.900 de euro. Su Blackwell bate în lung şi în lat anticariatele în căutarea cărţilor, ale căror pagini le foloseşte pentru a crea statuile de hârtie. Artista îşi găseşte inspiraţia în titlul romanelor pe care le foloseşte, într-un paragraf sau în ilustraţiile din interiorul cărţilor. „Uneori mă simt vinovată că distrug paginile cărţilor, însă ştiu că fac acest lucru pentru a crea opere de artă extraordinare“, a declarat Su Blackwell.

Tentativă de record mondial, eşuată
Tentativa de a bate recordul mondial pentru cel mai mare număr de femei îmbrăcate în costume de baie adunate în acelaşi loc a eşuat lamentabil, după ce doar 42 de participante din cele 1.924 estimate s-au prezentat la şedinţa foto. Potrivit site-ului zigonet.com, singurul vinovat pentru acest eşec este vremea rea, care a zădărnicit planurile. Organizatorii sperau să adune peste 1.900 de femei îmbrăcate în costum de baie pe plaja Southend-on-Sea din regiunea britanică Essex şi să bată astfel recordul stabilit anul trecut în Rusia. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, s-au prezentat doar 42 de femei, dintre care cea mai în vârstă era octogenară.

Şi-a construit un elicopter din lemn
Un fermier chinez cu studii medii şi-a construit un elicopter, pe care l-a realizat din lemn. Potrivit site-ului ananova.com, Wu Zhongyuan, de 20 de ani, a lucrat aproape trei luni pentru a finaliza elicopterul „fabricat în casă“. El spune că şi-a folosit cunoştinţele acumulate la orele de fizică pentru a construi maşinăria zburătoare care, spune „constructorul“, se poate ridica până la 800 de metri în aer. „Nu am avut un proiect. Toate informaţiile le-am obţinut de pe internet“, a povestit Wu Zhongyuan. Paletele elicei sunt făcute din lemn de ulm, motorul este împrumutat de la o motocicletă, iar cabina este ranforsată cu ţevi de oţel. „Construirea unui elicopter este visul meu din copilărie şi acum a devenit realitate“, a spus constructorul de ocazie.

Ghid de interdicţii pentru turişti

De curând a fost editat un ghid destinat turiştilor, prin care aceştia sunt sfătuiţi ce anume ar trebui să evite să facă în timpul concediului. Potrivit site-ului zigonet.com, turiştii sunt îndemnaţi, printre altele, să nu cânte dacă sunt îmbrăcaţi doar în costum de baie, să nu transporte o îngheţată în buzunarul pantalonilor. Printre „legile“ menţionate în ghid se numără şi interdicţia ca femeile singure să facă paraşutism duminica (în statul american Florida) sau sfatul de a nu trage apa la toaletă după ora 22.00 (în Elveţia). Turiştii care vin în Italia sunt informaţi că e indicat să zâmbească tot timpul, mai puţin la înmormântări sau când vizitează pe cineva la spital, în timp ce în Portugalia, urinatul în apele mării este ilegal. Acest ghid a fost publicat după ce au fost raportate o serie de arestări ale turiştilor ajunşi pe meleaguri străine.

Demi Moore îşi schimbă numele de familie
Demi Moore a decis să îşi schimbe numele pentru a marca cea de-a patra aniversare a nunţii cu Ashton Kutcher, informează site-ul starpulse.com. Actriţa a decis că este momentul potrivit pentru a lua numele soţului său. Demi şi Ashton s-au căsătorit în 2005, el devenind totodată şi tatăl vitreg al fiicelor actriţei. La nuntă, Demi Moore a refuzat să îşi schimbe numele, însă acum este hotărâtă să devină în mod oficial Demi Kutcher. „Iniţial, nu a vrut să renunţe la numele ei. Nu i se părea cea mai bună idee, însă acum simte că este pregătită să devină doamna Ashton Kutcher“, a declarat un apropiat al cuplului.

Brad Pitt: „Viaţa e prea scurtă ca să mă cert cu Angelina“
Brad Pitt refuză să se certe cu iubita lui, Angelina Jolie, pentru că şi-a propus să se bucure din plin de fiecare moment pe care îl petrec împreună, informează site-ul starpulse.com. Actorul, care trebuie să menţină un echilibru între îndatoririle părinteşti (pentru că este tatăl a şase copii) şi cariera de la Hollywood, mărturiseşte că îi este destul de greu să îşi găsească timp pentru a sta doar cu iubita lui. Din acest motiv, starul a hotărât să renunţe la certuri şi ciondăneli, pentru a putea preţui fiecare minut petrecut cu Angelina. „Timpul trece extrem de repede şi nu vreau să pierd nici o clipă certându-mă cu ea“, a explicat Brad Pitt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS