5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBronz natural în cele şase ştranduri craiovene

Bronz natural în cele şase ştranduri craiovene

Temperaturile din ultimele săptămâni au luat-o razna în Craiova, mercurul termometrelor depăşind 35 de grade Celsius. Cei care doresc să se relaxeze şi să se răcorească o pot face în cele şase ştranduri din oraş care, potrivit DSP, au primit „undă verde“ în urma controalelor.

Craiova nu oferă prea multe alternative pentru petrecerea timpului liber în perioada verii. De aceea, singurele opţiuni pentru cei rămaşi în Bănie sunt ştrandurile situate în centrul oraşului sau cele ferite de ochii indiscreţi, la marginea municipiului. Proprietarii piscinelor amenajate cu gust se întrec în oferte, unele avantajoase pentru majoritatea buzunarelor, altele mai piperate, pentru oameni ceva mai pretenţioşi, care vor să se bronzeze, dar care să aibă la câţiva centimetri distanţă palmieri, fie ei şi în ghivece, terase umbroase dotate cu instalaţii de climatizare cu vapori de apă, terenuri de volei etc.

Şase ştranduri şi două piscine, pentru zilele caniculare

Avertismentele meteorologice n-au dat greş în ultimele săptămâni. În Craiova, temperaturile au urcat spre 37 de grade Celsius, punându-i pe jar pe locuitorii urbei. În astfel de  zile caniculare, craiovenii se pot răcori în cele şase ştranduri din oraş şi în cele două piscine situate la câţiva kilometri de municipiu. Puteţi alege să mergeţi la Valencia, Hanul Doctorului, Preajba, Işalniţa, Laguna Albastră, Roma sau la recent deschisul ştrand Villagio-Italiano din Brestei. La ştrandul Işalniţa plătiţi cinci lei intrarea pentru un copil şi zece lei pentru un adult. Dincolo de porţi vă aşteaptă cele două piscine, şezlonguri, umbreluţe, terasa îmbietoare, terenul de volei. Marţi, la ora 10.45, la ştrand erau mulţi tineri dornici de plajă, piscină şi cocteiluri reci. Pentru a nu avea surprize neplăcute, administratorii au pus la intrare afişe de „bun-simţ“ pentru cei care le calcă pragul. Astfel, duşul este obligatoriu înainte de a face o baie în piscină, iar pantalonii scurţi sunt interzişi în momentul plonjării în apă. La Laguna Albastră am nimerit, din nefericire, chiar în momentul în care piscinele fuseseră golite, deşi în faţa ştrandului numeroşi adolescenţi aşteptau cuminţi să intre în incintă. La Hanul Doctorului însă am avut surpriza să descoperim o atmosferă de vacanţă, muzică, şezlonguri, nenumăraţi tineri optând pentru această locaţie.  

Avem ştranduri legale

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj ne asigură că toate ştrandurile craiovene deschise în acest an funcţionează legal, având autorizaţie, dispunând de toalete, duşuri, vestiare noi, plajă şi apă corespunzătoare, coşuri pentru depozitarea resturilor menajere. „Săptămâna trecută am efectuat cu medicii instituţiei controale tematice la toate ştrandurile din Bănie, dar şi la cele două piscine de la Beharca. Îmbucurător este faptul că toate aceste ştranduri au primit autorizaţie de funcţionare. Am recoltat probe de apă din toate piscinele, o parte din rezultatele analizelor de laborator le avem deja şi sunt foarte bune, iar în câteva zile vom primi şi restul rezultatelor“, a menţionat Jan Pîrgaru, director coordonator adjunct pentru control în sănătatea publică din cadrul DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII