Bronz natural în cele şase ştranduri craiovene

Autori


Temperaturile din ultimele săptămâni au luat-o razna în Craiova, mercurul termometrelor depăşind 35 de grade Celsius. Cei care doresc să se relaxeze şi să se răcorească o pot face în cele şase ştranduri din oraş care, potrivit DSP, au primit „undă verde“ în urma controalelor.

Craiova nu oferă prea multe alternative pentru petrecerea timpului liber în perioada verii. De aceea, singurele opţiuni pentru cei rămaşi în Bănie sunt ştrandurile situate în centrul oraşului sau cele ferite de ochii indiscreţi, la marginea municipiului. Proprietarii piscinelor amenajate cu gust se întrec în oferte, unele avantajoase pentru majoritatea buzunarelor, altele mai piperate, pentru oameni ceva mai pretenţioşi, care vor să se bronzeze, dar care să aibă la câţiva centimetri distanţă palmieri, fie ei şi în ghivece, terase umbroase dotate cu instalaţii de climatizare cu vapori de apă, terenuri de volei etc.

Şase ştranduri şi două piscine, pentru zilele caniculare

Avertismentele meteorologice n-au dat greş în ultimele săptămâni. În Craiova, temperaturile au urcat spre 37 de grade Celsius, punându-i pe jar pe locuitorii urbei. În astfel de  zile caniculare, craiovenii se pot răcori în cele şase ştranduri din oraş şi în cele două piscine situate la câţiva kilometri de municipiu. Puteţi alege să mergeţi la Valencia, Hanul Doctorului, Preajba, Işalniţa, Laguna Albastră, Roma sau la recent deschisul ştrand Villagio-Italiano din Brestei. La ştrandul Işalniţa plătiţi cinci lei intrarea pentru un copil şi zece lei pentru un adult. Dincolo de porţi vă aşteaptă cele două piscine, şezlonguri, umbreluţe, terasa îmbietoare, terenul de volei. Marţi, la ora 10.45, la ştrand erau mulţi tineri dornici de plajă, piscină şi cocteiluri reci. Pentru a nu avea surprize neplăcute, administratorii au pus la intrare afişe de „bun-simţ“ pentru cei care le calcă pragul. Astfel, duşul este obligatoriu înainte de a face o baie în piscină, iar pantalonii scurţi sunt interzişi în momentul plonjării în apă. La Laguna Albastră am nimerit, din nefericire, chiar în momentul în care piscinele fuseseră golite, deşi în faţa ştrandului numeroşi adolescenţi aşteptau cuminţi să intre în incintă. La Hanul Doctorului însă am avut surpriza să descoperim o atmosferă de vacanţă, muzică, şezlonguri, nenumăraţi tineri optând pentru această locaţie.  


Avem ştranduri legale

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj ne asigură că toate ştrandurile craiovene deschise în acest an funcţionează legal, având autorizaţie, dispunând de toalete, duşuri, vestiare noi, plajă şi apă corespunzătoare, coşuri pentru depozitarea resturilor menajere. „Săptămâna trecută am efectuat cu medicii instituţiei controale tematice la toate ştrandurile din Bănie, dar şi la cele două piscine de la Beharca. Îmbucurător este faptul că toate aceste ştranduri au primit autorizaţie de funcţionare. Am recoltat probe de apă din toate piscinele, o parte din rezultatele analizelor de laborator le avem deja şi sunt foarte bune, iar în câteva zile vom primi şi restul rezultatelor“, a menţionat Jan Pîrgaru, director coordonator adjunct pentru control în sănătatea publică din cadrul DSP Dolj.Comenteaza acum

15 Comentarii

 1. mario said:

  Hanul Doctorului BALTA COMUNALA …….apa este infecta plina de mizerie

 2. valentina said:

  la valencia , chiar este super!!!eu merg de ceva timp si sunt multumita!!

 3. titi said:

  Hanul Doctorului este un jeg, ca si cei care se ocupa de el.

 4. Alex said:

  mai sunt si piscinele de la Beharca…20 ron intrarea… e putin cam departe dar merita…

 5. super gogu said:

  fratilor nou in podari sa deschis un complex de piscine SE NUMESTE ” LA CELICA” apa este super curata filtrata palmieri nisip intare gratis numai consumatia se plateste

 6. bronzat de la mama lui said:

  Ce alea sunt stranduri ? Sa vedeti voi ce stranduri ne face nea Solomonu in lunca la noi. Si pana vor fi gata alea o sa facem plonjoane in alea doua fantani cu mozica ca, cica, sunt gata mai devreme.

 7. cineva said:

  Cum ajung in Podadi la piscinele ” LA CELICA” ?

 8. Altcineva said:

  Strand in Brestei?? In ce? In noroaiele de la …asfaltarea strazilor?? MaI, cineva, unde este …Podadi-ul tau????

 9. super gogu said:

  la piscinele ” LA CELICA ” se ajunge de la biserica din Podari la stinga se trece calea ferata si drept inainte unde se gaseste bener publicitar cu piscinele

 10. oana said:

  o singura data am foast in vara aceasta la isalnita si in zilele urmatoare mi-a si aparut o ciuperca pe corp….deci super curat!!!!!!

 11. Adi said:

  La hanul doctorului luati ciuperci 100% daca sunteti mai sensibili. Apa e jegoasa iar avizele au fost luate pe blat. Ca sa nu ziceti ca fac reclama cuiva va recomand sa alegeti singuri unde sa mergeti. Recomandari: sa aiba filtre, apa sa aibe aspect curat, limpede, sa se simta clorul si mai depinde si de ce fel de oameni vin acolo.

 12. eu,euuuuuuuuuuuuuu said:

  Adi,ai dreptate ,sa vezi ce oameni vin acolo dar,voi poate nu aveti asa multi arabeti cum sint aici la noi si,intra in pool araboaicele imbracate cu rochiile lungi pe ele si,infasurate la cap si ei,arabeti tot imbracati intra.si,iti dai seama ce “curati”sint ori,cind merg la lac ele vin si,spala rufele ca in pakistan ori india .acum au pus ei stapinire pe lac ca nu mai merge lume acolo ca sau imbolnavit de exzeme si,ciuperci pe corp si,nimeni nu poate sa le zica ceva ca,imediat sar cioroi ca sint “discriminati”sas, si la voi daca va vin colorati nimeni sa nu zica nimic doar,sa le lase strandul lor ca ei sint obisnuiti cu mizeria si de ei nu se mai prind ciupercile ca le este pielea tabacita de mizerie si nespalare.sasaca,evi tatii mai bine .

 13. Curios said:

  Dar de strandul Colosseum? Am auzit ca e in afara Craiovei, dincolo de Cernele sau… pe unde? As dori sa stiu daca merita sa merg acolo… Multumesc anticipat.

Alte stiri

31 mai 2018

Activitate prevetivă în căminele studențești craiovene

Poliţiştii craioveni – Biroul pentru Centrul Universitar, în cooperare cu jandarmi, au organizat, azi noapte între orele 21.30 – 1.30, şi executat la Căminele studenţești nr. 11, 12 și 13 o acţiune, în scopul prevenirii şi combaterii ...

Sumarul ediției de joi, 6 august 2009

Actualitate

» New Trabi iese pe şosele
» Sute de unităţi de învăţământ – fără apă sau canalizare
» Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti
» Cutremur resimţit şi în Dolj
» Joia seacă a fost miercuri
» Mâine în GdS: Sportul, un lux pentru craioveni
» Statul retrocedează 813 hectare în Dolj
» Primarii de comune „blochează“ alegerile prezidenţiale
» Doar şase „Prime case“

Local

» „Bombă“ lângă bloc
» Război cu strada
» Scurte ştiri
» Cursuri obligatorii pentru studenţii la ID
» Bronz natural în cele şase ştranduri craiovene

Dolj

» Doljul, pe locul doi la numărul de candidaţi admişi la Academia de Poliţie
» Prichindeii de şase ani – în sacou, direct la şcoală

Gorj

» Peste zece hectare de vegetaţie uscată, arse
» A înşelat mai mulţi gorjeni susţinând că lucrează la poliţie
» Lucrări la Centrala Hidroelectrică Dumitra

Sport

» Victorie la limită pentru Jerry Gane
» Minerul Mătăsari ţinteşte 16-imile
» CSM Vâlcea nu scapă de probleme
» Ciprian Vasilache a plecat de la Pandurii
» Cîrţu cere un atacant
» Răzvan Stanca: FC Vaslui nu se compară cu Astra
» Cinci juveţi la lot
» Mediaşul vrea răzbunare
» Scurte ştiri
» Ruşii invadează Berlinul
» Craiovencele, pe val la Monteroni
» Voina spionează adversarele din Ligă
» Crivoi, surpriza neplăcută
» Sorana, victorie mult aşteptată
» Evans ignoră criza financiară
» Gănănău are uşa închisă la lotul naţional

Bani & Afaceri

» Sfaturi utile pentru cumpărarea unei proprietăţi
» Bulgaria are un nou ministru al transporturilor
» Lubeniţele au şters restanţele bancare
» Starea de spirit a românilor: incertitudine, teamă
» Ajutoarele de salvare pentru firme, „ucise“ de Finanţe
» Ori vă schimbaţi serviciul după şapte ani, ori promovaţi
» Oamenii acceptă orice slujbă în perioada de criză

Magazin

» Picătura de cunoaştere
» Ia te uită!
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia

Opinii

» Staţionarea
» Mizilicuri

Top