14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBrestei - Râului, relaţie de coşmar

Brestei – Râului, relaţie de coşmar

Lucrările de canalizare din cartierul Brestei le-au scos peri albi craiovenilor, care spun că mai bine nu se mai făcea nimic.

Locuitorii cartierului craiovean Brestei nu mai suportă şantierul conductelor şi spun că ar fi preferat ca lucrările să nu înceapă niciodată. „Eu nici nu cred că o să avem vreodată canalizare care să şi funcţioneze şi nici strada (Brestei – n.r.) nu cred că se mai repară. Dacă o să facă tot ca pe Râului, eu mă mut“,  a spus Dragoş, locuitor de pe strada Brestei. „Ne-am săturat de praf, când nu plouă, şi de nămoale, când plouă. Au rupt tot cartierul să ne zăpăcim maşinile, când, de fapt, pe unele străzi exista canalizare care trebuia doar curăţată. Zic că o să termine în toamnă, dar cine mai crede? Mai bine nu se mai apucau“, este de părere Iancu. Conform contractului de execuţie, lucrările de canalizare de pe Brestei şi de pe străzile adiacente, cofinanţate în proporţie de 75% din fonduri europene, ar trebui finalizate până în octombrie 2009.
Executantul susţine că a făcut tot posibilul pentru ca iureşul provocat de excavatoare şi de pichamere să-i afecteze cât mai puţin pe oameni, renunţând inclusiv la interzicerea totală a traficului rutier pe strada Brestei, aşa cum era prevăzut. „Până pe 29 septembrie, probabil că vom finaliza lucrarea din Brestei“, a spus Dumitru Hornoiu, reprezentantul Hidroconstrucţia SA, societatea care construieşte canalizarea pluvială şi menajeră din cartier.

Trafic deviat
 
Coşmarul şantierelor nu se termină însă în jurul străzii Brestei. Din 15 august ar trebui ca pe bulevardul Râului să înceapă o nouă etapă în amenajarea canalizării, din bulevardul Ştirbei-Vodă până dincolo de intersecţia cu strada Bucovăţ, pe sensul de mers rezervat acum traficului rutier. Termenul este tot octombrie 2009. Numai că, dată fiind experienţa lucrărilor de pe celălalt sens de mers, pe aceeaşi porţiune de bulevard, până şi constructorul este rezervat. „Pe bulevardul Râului, în general, s-au înregistrat întârzieri, din cauza pânzei freatice. Măcar acum ştim la ce să ne aşteptăm, în cazul în care totuşi vom întâlni aceeaşi problemă şi pe cealaltă parte a bulevardului“, a spus Dumitru Hornoiu. Pe perioada lucrărilor, traficul rutier ar trebui deviat pe celălalt sens de mers, aflat în acest moment la stadiul de drum de exploatare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII