21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalReparaţii în ritm de melc

Reparaţii în ritm de melc

Lucrările de reabilitare la reţeaua de canalizare pun la încercare răbdarea locuitorilor din zona Fortuna din cartierul Craioviţa Nouă.

În urmă cu o săptămână, locuitorii din zona Fortuna de la blocurile 200E, din cartierul Craioviţa Nouă, s-au trezit cu excavatoarele în faţa locuinţelor. Muncitorii i-au lămurit repede: încep lucrările de reabilitare la reţeaua de canalizare. Elanul cu care muncitorii de la firma VERTA TEL au demarat lucrul a scăzut cu fiecare zi şi astfel locatarii s-au văzut nevoiţi să escaladeze „munţii“ de pământ scos din şanţurile săpate pentru a se ajunge la reţeaua de canalizare. Iar activitatea se desfăşoară după formula pauze cât mai dese. Locatarii blocurilor sunt nemulţumiţi de situaţia creată.
„Lucrează de ceva timp. Aici, la blocul nostru, sunt de o lună. Dar lucrările au început de mult, că vin din zona străzii Tufănele. Trebuie să schimbe conducta de canalizare“, a spus o locatară. Proprietarii apartamentelor din blocurile 200 E 7-8 se plâng că muncitorii vin la ora 8.00, „dar nu fac altceva decât să stea tolăniţi, în loc se se ocupe de lucrări“.
Şi noi i-am căutat vineri, în jurul orei 11.00, pe angajaţii de la VERTA TEL, dar nu i-am găsit. Proprietarii ne-au spus că au părăsit lucrările pe la 10.30. Poate îşi luaseră o pauză de masă prelungită. Firma bucureşteană are alt program: 7.30 – 17.30, cu pauză de masă între 12.00 -13.00, aşa cum ne-au spus chiar angajaţii, cu altă ocazie.
Reprezentanţii Companiei de Apă Oltenia, beneficiarii lucrării, uitaseră cine şi ce mai lucrează în zonă. Prin urmare, directorul Doru Buruiană şi-a trimis „emisari“ să se intereseze cine lucrează în Craioviţa. Într-un târziu a spus  cine este constructorul: VERTA TEL. Nici reprezentanţii Companiei de Apă nu i-au găsit pe angajaţi la locul de muncă, deşi era ora 16.00. „Am trimis pe cineva în Craioviţa să vedem ce lucrări se execută acolo. Oamenii mei mi-au confirmat că sunt cei de la VERTA TEL. Nici ei nu i-au mai găsit, dar am luat legătura cu reprezentantul Hidroconstrucţia, care a subcontractat lucrările pe componenta de canalizare acestei societăţi, şi mi-a promis că va lua măsuri. Probabil şi locatarii care reclamă sunt mai răutăcioşi“, a declarat directorul CAO, Doru Buruiană.

Poveste veche

Locuitorii de la blocurile 200 E din cartierul Craioviţa Nouă au avut în ultimii ani probleme cu canalizarea. Aici au apărut unele deficienţe la conductele de ape reziduale. Ţevile s-au mişcat şi s-au desfăcut, din care cauză apa ajungea în subsolurile blocurilor. Disperaţi de mirosul din subsolurile pline cu reziduuri provenite din grupurile sanitare, locatarii au căutat o rezolvare la Compania de Apă, pe atunci regie, dar şi la primărie. Cârpelile făcute de la un an la altul nu au dat nici un rezultat, astfel că reabilitarea sistemului de canalizare din zonă a fost prinsă în programul ISPA, lucrările urmând să fie făcute de Hidroconstrucţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII