15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjHotelko, cea mai frumoasă cabalină

Hotelko, cea mai frumoasă cabalină

Zeci de cai din Covasna, Sibiu şi Gorj s-au întrecut pentru titlul de „Miss cabalina 2009 Godineşti“.
Două zile, mii de oameni s-au distrat la bâlciul de animale care se organizează de mai bine de un deceniu în comuna Godineşti, judeţul Gorj, cunoscută pentru crescătorii de cai, dar şi pentru lăutarii vestiţi din Pârâul de Pripor. Au venit aproximativ 15 crescători, iar 25 de cai, din diverse rase, au participat la mai multe secţiuni ale competiţiei. „Cai de o rară frumuseţe au defilat prin faţa a mii de oameni, iubitori de animale. A câştigat un cal frumos, venit tocmai de la Covasna“, a declarat Gheorghe Corbeanu, primarul comunei Godineşti.
Concursul s-a desfăşurat sâmbătă, 1 august, când participanţii au putut admira şi o expoziţie de utilaje agricole. Juriul a notat rezultatele obţinute de cabalinele participante la categoriile de concurs: călărie, dresaj, atelaj agricol, de epocă şi tradiţional sau chiar atelaj utilitar. Fiecare secţiune de concurs şi-a desemnat câştigătorii, care au fost răsplătiţi cu diplome. Printre câştigători se numără: Nicu Bâlteanu, din Băleşti – Gorj, cu caii Vifor şi Fulger, unii dintre cei mai frumoşi din concurs, Albert Body, din Târgu Secuiesc, cu calul Zeus, a obţinut locul întâi la călărie, Florin Târşu, din Godineşti, s-a situat pe locul întâi la atelaj utilitar, calul său numindu-se Suru, iar Cosmin Dragotescu, din Runcu, a câştigat premiul întâi la atelaj de epocă. Marele premiu al concursului sau titlul de „Miss cabalina Godineşti 2009“ a fost câştigat de calul Hotelko, proprietatea lui Tiberiu Covaks, din Covasna.
La concurs au mai participat şi câţiva ponei, care au fost pe placul publicului. Primarul Gheorghe Corbeanu a fost cel care a înmânat diplomele câştigătorilor.
Ieri, manifestările au continuat cu Festivalul Tineretului, o paradă a portului popular.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU