5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRăpus de o răceală puternică

Răpus de o răceală puternică

Bebeluşul de zece luni, din comuna Tătuleşti – Olt, care a murit în braţele mamei sale, a fost răpus de o răceală puternică ascunsă. Aceasta este cauza morţii stabilită ieri de medicul legist, în urma autopsierii cadavrului micuţului. „Cauza decesului este o pneumonie acută interstiţială, adică o răceală foarte puternică ascunsă. S-a mai constatat o leziune traumatică minoră, undeva în regiunea occipitală dreaptă, dar cu intensitate foarte mică, fără probleme. În rest, nimic deosebit“, a explicat doctorul Radu Liviu, şeful Serviciului de Medicină Legală Olt.
Acesta spune că, din cauza formei de răceală de care suferea, copilul nu mai putea fi salvat nici dacă medicul de familie, pe care părinţii lui nu l-au găsit la dispensarul din localitate atunci când acesta s-a simţit rău, ar fi intervenit şi i-ar fi acordat îngrijiri medicale. Ionuţ Marian Ene a murit luni în braţele mamei sale, în drum spre Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.
Iniţial, medicii, dar şi rudele băieţelului au crezut că acesta a decedat după ce, lăsat nesupravegheat de părinţi, a căzut din pat şi nu mai putea respira.
Poliţiştii au întocmit actele premergătoare în acest caz. În urma autopsiei, aceştia au stabilit că părinţii copilului decedat nu au nici o vină.
„În urma efectuării necropsiei, s-a constatat că nu este vorba despre o moarte suspectă. În acest caz, dosarul se va trimite la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina cu propunere de neîncepere a urmăririi penale“, a spus Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt. Bebeluşul va fi înmormântat astăzi, în comuna Tătuleşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS