17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎmpuşcat de poliţistul în care şi-a înfipt dinţii

Împuşcat de poliţistul în care şi-a înfipt dinţii

Un tânăr din localitatea doljeană Terpeziţa a ajuns luni seară la Spitalul de Urgenţă Craiova, după ce a fost împuşcat în picior de şeful de post din comună, pe care l-a muşcat în timpul unui scandal.

Şeful de post din comuna Terpeziţa – Dolj a împuşcat luni seară, în localitate, un tânăr care l-a lovit şi l-a muşcat de o mână, în urma unui scandal izbucnit după ce acesta din urmă a luat cu forţa de acasă o tânără. Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, luni, în jurul orei 19.45, şeful Postului de Poliţie Terpeziţa a fost sesizat verbal de Ioana Ciungu, de 40 de ani, din localitate, despre faptul că un tânăr – Costel Purcaru, de 27 de ani, din aceeaşi comună, a luat-o cu forţa de acasă pe fiica sa, Marinela Ciungu, de 21 de ani, şi a dus-o la locuinţa lui. Agentul principal Răzvan Carşin, şeful de post din Terpeziţa, i-a luat pe părinţii fetei în Loganul de serviciu şi s-a dus acasă la Purcaru pentru a vedea ce s-a întâmplat. Ajunşi acolo, tânăra le-a spus că vrea să se întoarcă acasă şi s-a urcat în maşina poliţiei, moment în care Purcaru a început să înjure şi să dea cu picioarele în autoturism. Agentul Carşin a încercat să-l calmeze pe bărbat, însă acesta a continuat să-şi descarce furia pe maşină, după care l-a lovit cu capul în faţă pe poliţist şi l-a muşcat de antebraţul drept. În timp ce agentul încerca să îl imobilizeze pe agresor, în sprijinul acestuia au sărit Nelu Dobrescu şi Marius Stoican, care au încercat să-l lovească pe poliţist cu o coasă şi o furcă. În acel moment, poliţistul a scos pistolul şi a tras trei focuri în aer, după care a mai tras unul către Purcaru, glonţul lovindu-l pe acesta în piciorul stâng, în zona genunchiului.

Reţinuţi pentru 24 de ore

În scurt timp, la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de la posturile de poliţie din comunele apropiate, care au reuşit să-i dezarmeze şi să-i imobilizeze pe Dobrescu şi Stoican. Purcaru a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Cazul a fost preluat de poliţiştii doljeni, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.  
În baza probatoriului administrat, anchetatorii au confirmat propunerea poliţiştilor de începere a urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice faţă de Purcaru, şi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice faţă de Stoican şi Dobrescu.
„Pe numele celor trei persoane implicate în scandal au fost întocmite acte premergătoare pentru începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. De asemenea, în ceea ce priveşte circumstanţele în care agentul de poliţie a tras cu arma, cercetările sunt efectuate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova“, a precizat comisarul Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.
Cei trei bărbaţi din Terpeziţa au fost introduşi luni seară în arestul IPJ Dolj, în baza unor ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore emise de procurori, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Poliţişti loviţi în timpul serviciului

De la începutul acestui an, alţi trei poliţişti doljeni au fost răniţi în timpul serviciului:
* Pe 21 februarie, ajutorul şefului de post de la Postul de Poliţie Mischii a fost lovit cu pumnul în abdomen şi a fost ameninţat cu un cuţit de Liviu Costel Catrina, de 47 de ani, din localitate, care îşi atacase fiica şi soţia cu aceeaşi armă.
* În noaptea de 22 mai, în comuna Botoşeşti-Paia, un craiovean a fost împuşcat de agentul de poliţie Gheorghe Liviu Moină, ajutorul şefului de post din localitate, după ce şoferul maşinii în care se afla a încercat să-l lovească pe poliţist.
* Pe 30 mai, într-un bar din localitatea Bechet, Petrică Mogodeanu, de 29 de ani, a lovit cu capul în gură un poliţist care încerca să aplaneze conflictul dintre acesta şi administratorul barului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII