10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBăsescu la Dăbuleni: Nu vă lăsaţi păcăliţi de politicieni

Băsescu la Dăbuleni: Nu vă lăsaţi păcăliţi de politicieni

http:http://www.youtube.com/watch?v=XIHxQJYnkl4
http:http://www.youtube.com/watch?v=6eyMKH0wupQ
http:http://www.youtube.com/watch?v=YvA_6BQ3c-I
http:http://www.youtube.com/watch?v=2Ck9RYXkWfs
Preşedintele Traian Băsescu, aflat sâmbătă într-o vizită în sudul judeţului Dolj, a explicat oamenilor din Dăbuleni că declaraţia sa la adresa lui Mircea Geoană, pe care l-a numit „şef peste bostan“, a fost greşit interpretată.

La Dăbuleni, preşedintele Băsescu s-a oprit în piaţă, unde a fost repede înconjurat de oameni, apoi interpelat de o consilieră PSD. Aceasta a venit să îi spună că oamenii din localitate s-au simţit jigniţi de declaraţiile pe care le-a făcut săptămâna trecută, când a spus despre Mircea Geoană că este „şef peste bostănărie, nu peste Senat, şi nu are nici o responsabilitate pentru întârzierea dosarelor în parlament“. Vineri, primarul Nicolae Drăgoi i-a transmis şefului statului, printr-o scrisoare deschisă, că locuitorilor oraşului Dăbuleni nu le este ruşine că îşi câştigă existenţa cultivând pepeni, iar Băsescu ar trebui să se preocupe de faptul că oamenii trăiesc din ce în ce mai greu.
În mijlocul locuitorilor, huiduit la un moment dat de un grup aflat mai în spate, Băsescu a replicat: „Doamnă, nu-i spuneţi bostănărie la locul unde creşte pepenele?“. Preşedintele i-a înmânat consilierei PSD o hârtie pe care era notată declaraţia sa şi i-a cerut să îi arate unde este jignirea adusă oamenilor din Dăbuleni. „Doamnă, eu nu întâmplător am venit la Dăbuleni astăzi. Am venit să vă demonstrez ce înseamnă minciuna omului politic. Dacă dumneavoastră vedeţi aici o adresare urâtă…“. Referindu-se la declaraţia pe care a făcut-o, Băsescu a explicat: „Eu am văzut un om care nu-şi făcuse datoria. Avea obligaţia să rezolve pentru ţară problemele legate de Senat şi atunci reacţia mea firească a fost: «Dar tu eşti şef peste bostan sau peste Senat?». Cea mai mare greşeală pe care o puteţi face este să nu vă uitaţi că aveţi interese comune. Nu vă lăsaţi păcăliţi de politicieni“.
Întâlnirea cu oamenii din Dăbuleni s-a încheiat cu promisiunea că problemele unei pieţe angro pentru vânzarea produselor cultivate în zonă şi a unui spaţiu de depozitare se vor rezolva. „Aveţi nevoie de un angro aici. Asta e prioritatea voastră, că sunteţi de la PSD, că sunteţi de la PD-L. Am văzut diverşi, la televiziuni, spun că nu e producţie, iar ţăranul vine cu ea (lubeniţa – n.r.) pe marginea drumului pentru că nu aveţi unde depozita“, a spus Băsescu.

Discuţii în spatele uşilor închise

Prima oprire a lui Traian Băsescu în Dolj a fost însă la Bechet, unde preşedintele a purtat o discuţie cu edilii din zonă în spatele uşilor închise ale clădirii primăriei, întâlnire la care presa nu a avut acces. „Am înţeles marea problemă a lipsei unui angro pentru regiune, unde producătorii de lubeniţe să poată să aibă un loc de depozitare pentru vânzare. Am înţeles problema apei, care nu e distribuită peste tot, numai la cei care sunt în asociaţii. Trebuie discutat cu Ministerul Agriculturii şi cu primul ministru“, a declarat Băsescu la finalul întâlnirii.
De la Bechet, preşedintele, aflat la volanul unei maşini Dacia Logan, alături de soţie, a pornit către Dăbuleni. Băsescu a făcut o oprire scurtă la Călăraşi, pentru cumpărături. A cerut două kilograme de roşii, a primit trei, apoi a mai cerut unul, „ca să fie patru“. Unul dintre vânzători i-a făcut cadou lui Băsescu o plasă de pepeni, însă preşedintele a insistat să plătească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII