12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFemeie reţinută pentru infracţiuni informatice

Femeie reţinută pentru infracţiuni informatice

O femeie de 41 de ani din Drobeta Turnu Severin, urmărită internaţional, a fost reţinută luni de poliţiştii de la IPJ Mehedinţi pentru comiterea de infracţiuni informatice, săvârşite împreună cu un grup de tineri în Italia. Poliţiştii Compartimentului urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mehedinţi au reţinut-o pe Ştefania Mirela J., de 41 de ani, din Drobeta Turnu Severin, urmărită internaţional.
„Astăzi (marţi – n.r.), în jurul orei 8.30, poliţiştii Compartimentului urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Mehedinţi au reţinut-o pe Ştefania Mirela J., de 41 de ani, din Drobeta Turnu Severin, urmărită internaţional. Pe numele acesteia, autorităţile judiciare italiene au emis mandat european de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni informatice.
Aceasta, în perioada august 2007 – iunie 2008, în localitatea Pisa, din Italia, împreună cu alţi indivizi, a creat un site fals pe internet pentru a induce în eroare clienţii, care erau determinaţi să depună sume de bani în conturi bancare cu scopul de a achiziţiona unele vehicule. Aceste conturi bancare erau deschise de membrii reţelei şi imediat după retragerea banilor erau închise“, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Autorii înşelăciunilor comercializează ilegal produse elec­tronice – telefoane mobile, laptopuri, monitoare de cal­cu­la­tor şi imprimante, toate de ultimă generaţie şi la preţuri foar­te avantajoase, precum şi autoturisme.
Infractorii co­piază fotografii de pe internet cu maşini care pretind că sunt ale lor şi că vor să le vândă. Într-o astfel de reţea intrase şi severineanca de 41 de ani, care acum se află în arestul poliţiei. Femeia urmează să fie prezentată procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII