13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComisarul Ciobanu, deferit justiţiei

Comisarul Ciobanu, deferit justiţiei

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus la începutul acestei săptămâni trimiterea în judecată a comisarului-şef Constantin Ciobanu, ofiţer la Serviciul Cercetări Penale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi.
Acesta este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită într-un dosar penal instrumentat de procurori împreună cu poliţiştii mehedinţeni de la Direcţia Generală Anticorupţie, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea şpagă 400 de euro de la un cetăţean, în schimbul promisiunii că va interveni pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar penal.
Ofiţerul i-a pretins iniţial severineanului Sebastian B. suma de 500 de euro, apoi şi-a redus pretenţiile la 400 de euro, asigurându-l că „i-a rezolvat problema dosarului“, dându-i astfel de înţeles că poate interveni pe lângă prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin în vederea dispunerii unei soluţii favorabile“, informează un comunicat al DGA. În plus, procurorii susţin şi faptul că ofiţerul „a pretins ca denunţătorul să-i vândă un autoturism Opel Astra Caravan (care urma să fie cumpărat din Germania) la preţul de 1.000 de euro, şi nu la 2.700 de euro, cât ar fi obţinut denunţătorul dacă l-ar fi vândut la preţul pieţei unei terţe persoane“, potrivit unui comunicat al DNA.

La arest, cel mai mare în grad e… înăuntru

Curtea de Apel Craiova a decis marţi ca judecarea lui Constantin Ciobanu să fie făcută cu inculpatul în stare de arest preventiv, cel puţin în următoarele 60 de zile. Deşi, în mod normal, acesta ar fi trebuit să fie transferat în penitenciar imediat după trimiterea în judecată, Ciobanu se află încă în arestul IPJ Dolj, până când şi instanţa supremă se va pronunţa asupra menţinerii arestului preventiv. Astfel, poliţistul cu cel mai mare grad de la arestul poliţiei doljene este, de fapt, în spatele gratiilor.
Ciobanu a fost reţinut pe 23 iunie, apoi arestat preventiv pe 24 iunie, în baza unui mandat emis tot de Curtea de Apel Craiova şi validat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII