6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCarte ieftină şi bună, la Târgu Jiu

Carte ieftină şi bună, la Târgu Jiu

Participanţii la Târgul de carte itinerant „Biblioteca pentru toţi“, organizat de Jurnalul Naţional, şi-au putut achiziţiona mai multe cărţi la preţuri mai mici decât cele din librării.  

Reprezentanţii Jurnalului Naţional îşi doresc să încurajeze şi să promoveze lectura: pare un gest plin de curaj mai ales acum, când mai toţi tinerii preferă internetul lecturii unei cărţi, fie ea şi de poveşti sau manual şcolar. Aceştia nu au lipsit însă de la primul târg itinerant de carte organizat la Târgu Jiu, în Piaţa Prefecturii. Aici, între 21-24 iulie, cărţile îşi aşteaptă cumpărătorii. Aproximativ o sută de metri pătraţi au fost ocupaţi de sute de cărţi, ale căror preţuri sunt mai mici decât cele practicate de librării. Mari titluri ale literaturii româneşti, dar şi universale i-au cucerit pe iubitorii lecturii, care şi-au îmbogăţit bibliotecile cu lucrări precum „Mizerabilii“ de Victor Hugo sau „Mă numesc Roşu“ de Orhan Pamuk. „În 2006, lui Orhan Pamuk i-a fost decernat Premiul Nobel pentru literatură şi anul trecut o prietenă din Timişoara mi-a recomandat chiar această lucrare a lui, «Mă numesc Roşu». Am venit la târg ca să-mi cumpăr cărţi şi plec fericită că am găsit-o şi pe aceasta. Încercam de mai multă vreme să o iau, dar au apărut diverse impedimente. Am mai cumpărat un atlas despre Egiptul Antic şi o carte a primei franţuzoaice primite în Academia Regală din Belgia, Marguerite Yourcenar. În total, vreo 65 de lei“, a spus Maria Ţicleanu, din Târgu Jiu.

Un an de promovare a lecturii

Pe parcursul unui an, Jurnalul Naţional, alături de edituri de prestigiu din România, va încuraja lectura şi achiziţionarea de cărţi. Târguri itinerante vor avea loc în marile oraşe ale ţării, următoarea oprire fiind la Râmnicu Vâlcea. Este primul târg itinerant de carte din România. Alături de volumele din colecţia „Biblioteca pentru Toţi“ a Jurnalului Naţional, în cadrul evenimentului cultural vor fi prezentate şi promovate toate „inserturile“ editate sub egida ziarului: CD-uri cu muzică şi DVD-uri cu filme. „Este o idee foarte bună, organizatorii merită felicitări. Sper ca târgujienii să vină în număr cât mai mare la acest târg unic şi să cumpere cât mai multe cărţi. Sunt titluri foarte importante pentru baza culturală a unui om, fie el tânăr sau bătrân. Am văzut aici şi copii, împreună cu părinţii lor, ceea ce este foarte bine“, a declarat Alexandra Andrei, directoarea Bibliotecii Judeţene Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS