10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProcuroră şi avocată, decedate în accident

Procuroră şi avocată, decedate în accident

Procurora craioveană Claudia Budiană şi buna sa prietenă, avocata Daniela Diaconu, şi-au pierdut viaţa pe drumul de întoarcere din concediu.

O procuroră şi o avocată, ambele din Craiova, şi-au pierdut viaţa marţi seară într-un grav accident rutier produs la ieşirea de pe autostrada Bucureşti-Piteşti, alte patru persoane, între care trei copii preşcolari, fiind grav rănite.

Claudia Budiană, de 35 de ani, procuroră la Parchetul Curţii de Apel Craiova, conducea un autoturism Alfa Romeo, proprietatea fratelui său, şi se întorcea de la mare, unde o însoţise prietena ei de aceeaşi vârstă, avocata Daniela Diaconu, din cadrul Baroului Dolj, fiul de trei ani al acesteia, soacra ei, avocata Rodica Şerbănică, de 64 de ani, şi alţi doi nepoţi ai acesteia, de cinci, respectiv şase ani.

Curbă mortală

În drumul lor către Craiova, cei şase au încercat să facă un ocol prin Vâlcea. La ieşirea de pe autostrada A1 către Râmnicu Vâlcea, în comuna argeşeană Bascov, s-a produs însă tragedia. Potrivit poliţiştilor, conducătoarea auto a pierdut controlul volanului într-o curbă deosebit de periculoasă, semnalizată regulamentar. Din cauza vitezei excesive, autoturismul a lovit o bordură, a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat într-un canal de pe marginea drumului.

Şoferiţa Claudia Budiană a decedat pe loc, la fel şi avocata Daniela Diaconu, care se afla pe bancheta din spate ca să aibă grijă de copii. Trupurile lor au fost scoase ulterior dintre fiarele contorsionate ale maşinii de echipa de descarcerare a pompierilor piteşteni.

Celelalte patru persoane aflate în maşină au scăpat cu viaţă, fiind salvate de câţiva şoferi care au oprit să dea o mână de ajutor. Rodica Şerbănică (soţia cunoscutului avocat craiovean Ion Şt. Diaconu), aflată pe scaunul din dreapta faţă, a fost grav rănită. Tot cu răni grave s-au ales Eduard D., de trei ani, fiul avocatei decedate, precum şi alt băieţel, Darius B., de şase ani, de pe bancheta din spate, în timp ce Carina S., de trei ani, a suferit doar răni uşoare, informează IPJ Argeş, printr-un comunicat.

Femeia, care suferise fracturi multiple, a fost transporată pentru îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean Argeş, iar copiii au fost internaţi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti. „Conducătoarea auto şi pasagera din dreapta faţă purtau centura de siguranţă", se mai menţionează în acelaşi comunicat al poliţiştilor argeşeni.

Familii cu reputaţie

Procurora Claudia Budiană ar fi trebuit să revină astăzi la muncă, după concediu. Ea provine dintr-o familie bine reprezentată în justiţia craioveană. Tatăl ei, Nicolae Budiană, este procuror la Serviciul Teritorial Craiova al DIICOT, iar mama, Alexandrina Budiană, este grefieră la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Fiica ajunsese în atenţia opiniei publice după ce, acum doi ani, a ieşit la iveală faptul că trăia în concubinaj cu Stelică Ionescu, zis Stelică Dragavei, arestat la solicitarea autorităţilor franceze pentru afaceri „pe picior mare" cu carduri clonate. După ce a investigat cazul, Consiliul Superior al Magistraturii a decis că relaţia Claudiei Budiană cu interlopul Dragavei nu reprezintă o abatere disciplinară sau o încălcare a Codului Deontologic al Judecătorilor şi Procurorilor.

La rândul ei, Daniela Monica Diaconu provine dintr-o familie de avocaţi cunoscuţi. Era avocat definitiv, asemenea soţului ei, şi figura drept colaboratoare la biroul de avocatură al socrului său, Ion Şt. Diaconu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

62 COMENTARII