22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCeartă mortală pe o sticlă cu vin

Ceartă mortală pe o sticlă cu vin

Un craiovean a ajuns în spatele gratiilor după ce şi-a ucis concubina în bătaie. Iniţial a susţinut că femeia a căzut şi s-a rănit, dar legiştii au stabilit că aceasta a murit după ce a fost lovită de mai multe ori cu o bucată de lemn.

Ionel Alexandru, zis Suraj, de 31 de ani, din Craiova, trăia de vreo trei ani în concubinaj cu Sorinela Epuran, de 30 de ani, din Negoi. La început au locuit împreună cu tatăl lui, într-o garsonieră situată în blocul G2 din cartierul craiovean Brazda lui Novac. Apoi, cei doi s-au mutat singuri, într-o cocioabă sărăcăcioasă din vecinătatea triajului.
Cu câteva zile în urmă, între ei a izbucnit o ceartă, pe fondul consumului de alcool, dintr-un motiv stupid, legat de faptul că un amic al bărbatului venise în vizită şi uitase să mai plece. În urma scandalului, femeia şi-a părăsit domiciliul. Duminică seară, Suraj şi-a întâlnit concubina la o staţie GPL situată nu departe de locuinţă. Au mers acasă şi s-au cinstit pentru a sărbători împăcarea. S-au certat însă din nou, chiar în aceeaşi seară.
După cum a declarat ulterior bărbatul în faţa procurorilor şi poliţiştilor, Sorinela, după ce a găsit o sticlă de vin dosită sub pernă, i-a reproşat concubinului că a încercat să ascundă de ea o parte din băutură. Suraj s-a enervat şi a luat-o la bătaie, mai întâi cu pumnii, apoi a dat fuga în ogradă şi a luat un par, cu care a lovit-o până n-a mai mişcat. După aceea, toropit de băutură, s-a culcat lângă femeie, în pat.

Variantă neconfirmată

Luni dimineaţă, la ora 7.00, când s-a trezit, Suraj şi-a dat seama că Sorinela e moartă. A chemat autorităţile, susţinând iniţial că femeia a venit acasă în stare de ebrietate, prezentând leziuni de cădere, ba chiar a povestit că aceasta era bine când s-a culcat, dar nu s-a mai trezit. Cadavrul Sorinelei a fost transportat la morgă pentru autopsie, ocazie cu care medicii legişti au stabilit drept cauză a morţii nu rănile provocate de cădere, ci multiplele leziuni de violenţă provocate cu o bucată de lemn. Luat la întrebări de anchetatori, concubinul victimei a recunoscut până la urmă că a omorât-o.
Luni seară, procurorul-anchetator din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care se ocupă de acest caz, a emis pe numele lui Ionel Alexandru o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, iar ieri, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a învinuitului pentru o perioadă de 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII