13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCroieşte-ţi viaţa!

Croieşte-ţi viaţa!

Un nou proiect se derulează în prezent în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. Purtând denumirea „Croieşte-ţi viaţa!“, acesta are ca scop creşterea şanselor de incluziune socială a persoanelor vulnerabile din punct de vedere social. Proiectul – care face parte din schema de finanţare PHARE 2005 Coeziune Economică şi Socială, Dezvoltarea Resurselor Umane – Măsuri de incluziune socială – presupune amenajarea unui atelier de croitorie şi punerea lui în funcţiune, obiective deja realizate la PMS. În urma procedurilor de achiziţii, derulate în cadrul aceluiaşi program, atelierul a fost dotat corespunzător din punct de vedere tehnic pentru derularea activităţilor specifice.
În cadrul atelierului, două grupe formate din câte 14 persoane private de libertate de etnie romă – 14 bărbaţi şi 14 femei – participă la cursuri practice pentru deprinderea abilităţilor de a confecţiona articole textile pentru îmbrăcăminte.
„Cursanţii deprind tainele meseriei de confecţioner articole textile având la dispoziţie maşini de cusut, de surfilat, de brodat, maşini şi mese pentru călcat, precum şi toate celelalte accesorii necesare“, a declarat Daniel Barbu, purtător de cuvânt în cadrul PMS.
Proiectul „Croieşte-ţi viaţa!“ se derulează pe o perioadă de 12 luni şi cuprinde mai multe activităţi: înfiinţarea şi funcţionarea unui punct de informare şi consiliere pentru persoanele private de libertate de etnie romă din Penitenciarul Craiova; adaptarea curriculei cursului de calificare în meseria de confecţioner/asamblare articole din textile la nivelul educaţional al beneficiarilor
cursurilor; organizarea unui modul pentru deprinderea abilităţilor de antreprenoriat pentru absolvenţii cursului de calificare; identificarea principalilor potenţiali angajatori din judeţul Dolj pentru persoanele private de libertate de etnie romă; desfăşurarea unei campanii de promovare a egalităţii de şanse pe piaţa muncii, în beneficiul persoanelor de etnie romă care au executat pedepse privative de libertate; desfăşurarea unei campanii interne de informare privind piaţa muncii şi promovarea unei atitudini pozitive faţă de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII