17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNegreţ scapă iar de puşcărie

Negreţ scapă iar de puşcărie

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au decis ieri, după ce amânaseră de patru ori pronunţarea în dosarul de corupţie al fostului primar liberal al Băileştiului, să-l lase pe Ioan Negreţ cu pedeapsa simbolică de şase luni de închisoare cu suspendare.
Reamintim că, în 2006, procurorii Serviciului Teritorial Dolj al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu, a primarului de atunci al Băileştiului, Ioan Negreţ, în prezent consilier local al PNL. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei şi contabilul Poliţiei Comunitare din localitate, Ion Berbecaru. La Tribunalul Dolj, atât primarul Negreţ, cât şi contabilul Berbecaru au fost găsiţi nevinovaţi în cazul acuzaţiilor de luare de mită. Au fost însă găsiţi vinovaţi pentru celelalte infracţiuni, dar judecătorii au apreciat că faptele nu erau prea grave. Negreţ a primit şase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, iar Berbecaru s-a ales cu o pedeapsă triplă, de un an şi şase luni de închisoare, dar tot cu suspendare, pentru trafic de influenţă.
Procurorii DNA au făcut apel împotriva sentinţei, dosarul ajungând astfel la Curtea de Apel Craiova. Ieri, după 13 termene şi patru amânări ale pronunţării, completul format din judecătorii Ştefan Făurar şi Constantin Mereanu a decis să respingă apelul formulat de procurori, dar şi cele formulate de cei doi inculpaţi, menţinând pedeapsa dată de Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII