3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFurtuna a măturat Gorjul

Furtuna a măturat Gorjul

Furtuna din noaptea de miercuri spre joi a afectat mai multe localităţi ale judeţului Gorj şi a lăsat fără curent electric sute de gospodării, câteva maşini din Târgu Jiu fiind avariate de crengile doborâte de vânt.

Mai mulţi copaci au fost doborâţi la pământ în urma ploii torenţiale şi a vijeliei din noaptea de miercuri spre joi în municipiul Târgu Jiu. Proprietarii unor autoturisme din zona CAM şi de lângă sediul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj s-au trezit cu maşinile avariate, după ce crengi rupte de vânt din câţiva copaci au căzut peste ele. În Parcul Central a fost pus la pământ un arbore foarte mare, reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu susţinând că este posibil ca acesta să fi fost lovit de trăsnet. Angajaţii Direcţiei de Servicii Comunale şi cei ai Poliţiei Comunitare au intervenit cu drujbe în zonele în care au avut loc astfel de incidente, pentru a putea curăţa spaţiile res-pective. Proprietarii autoturismelor zgâriate sau cu plafoanele îndoite trebuie să suporte din fonduri proprii repararea acestora. Proprietara unei Dacii peste care a căzut un salcâm a declarat că a anunţat de mai multe ori Primăria Târgu Jiu să taie arborele din zona respectivă, întrucât constituie un pericol pentru autoturisme, însă cererea femeii nu a fost luată în seamă.

Opt posturi de transformare, distruse

Potrivit unei monitorizări făcute de CEZ Distribuţie, în noptea de miercuri spre joi, din cauza vântului puternic şi a descărcărilor electrice, trei linii de medie tensiune şi opt posturi de transformare au fost afectate. Echipele CEZ Distribuţie au intervenit de la primele ore pentru a remedia avariile înregistrate în satul Pojogeni din oraşul Târgu Cărbuneşti, în centrul oraşului Ţicleni şi în zonele afectate din comunele Ioneşti şi Ciuperceni. Echipele de intervenţie specializate ale SC CEZ Distribuţie SA acţionau şi ieri pentru remedierea deranjamentelor sesizate de consumatori pentru ca în cel mai scurt timp să fie reluată furnizarea energiei electrice în zonele afectate. Potrivit unei statistici a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, în ultimele trei luni, în judeţul Gorj au avut loc aproximativ zece incendii cauzate de fulgere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII