16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Real continuă să se întărească
Noul preşedinte al clubului Real Madrid, Florentino Perez, susţine că trupa pregătită de Manuel Pellegrini mai are nevoie de două achiziţii pentru a-şi definitiva lotul cu care va aborda sezonul viitor, adăugând însă că este necesar ca să fie vânduţi zece fotbalişti ai grupării „blanco“. Perez s-a referit şi la campania de achiziţii a Realului din această vară, după ce a cheltuit deja aproximativ 215 milioane de euro pentru transferurile lui Kaka, Ronaldo, Benzema şi Albiol. „Dacă vom reuşi să mai aducem doi jucători cred că va fi suficient. În mod normal, o echipă are în componenţă în jur de 25 de jucători, iar la noi sunt legitimaţi 35 de fotbalişti. Vom fi nevoiţi să ne concentrăm eforturile pentru a-i convinge pe unii jucători să-şi găsească altă echipă. Nu trebuie uitat faptul că anul viitor va avea loc Cupa Mondială şi toţi fotbaliştii îşi doresc să ajungă acolo. Dacă unii nu vor avea posibilitatea să evolueze constant, cred că ar fi mai indicat să plece în altă parte, pentru a avea şanse mai mari să prindă turneul final din 2010“, a spus preşedintele grupării madrilene. Conform publicaţiilor spaniole, oficialii vicecampioanei din Primera Division intenţionează să renunţe la contingentul olandez alcătuit din Van Nistelrooy, Robben, Sneijder, Van der Vaart, Drenthe şi Huntelaar, dar şi la Mahmadou Diarra, Heinze, Salgado şi Dudek.

Daniel BISTRICEANU

AC Milan s-a zgârcit

Presa iberică a informat că FC Sevilla a refuzat o ofertă de 14 milioane de euro primită din partea lui AC Milan pentru transferul atacantului brazilian Luis Fabiano. Atacantul de 28 de ani, al cărui angajament cu gruparea andaluză expiră în iunie 2011, are fixată clauza de reziliere unilaterală a contractului la 32 de milioane de euro. „FC Sevilla a primit o ofertă oficială pentru Luis Fabiano. Jucătorul şi-a anunţat deja clubul că doreşte să îmbrace tricoul lui AC Milan. Tratativele dintre cele două părţi nu ar trebui să dureze mai mult de două sau trei săptămâni“, a spus impresarul internaţionalului brazilian, Jose Fuentes. Jurnaliştii spanioli susţin că oficialii lui FC Sevilla sunt dispuşi să-l cedeze pe Luis Fabiano, golgheterul Cupei Confederaţiilor din Africa de Sud, la AC Milan, dar numai în cazul în care oferta grupării italiene va depăşi 20 de milioane de euro.

Daniel BISTRICEANU

Ronaldo susţine că face banii
Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a afirmat că este fericit de faptul că a ajuns cel mai scump jucător din lume şi consideră că Real Madrid a oferit preţul corect al tranzacţiei prin cele 94 de milioane de euro plătite către Manchester United. „94 de milioane de euro? Cred că este o sumă justă. În cazul în care cele două părţi s-au înţeles pentru aceşti bani înseamnă că nu mai este nimic de adăugat. Marii fotbalişti costă foarte mult, iar dacă vrei să îi ai, trebuie să plăteşti. Sunt fericit că sunt cel mai scump jucător din lume“, a spus noua achiziţie a lui Real Madrid. Cristiano Ronaldo (24 de ani) va avea prezentarea oficială în tricoul grupării spaniole, în această seară, la ora locală 21.00, pe stadionul „Santiago Bernabeu“, unde sunt aşteptaţi 80.000 de fani madrileni.

Ionuţ NICA

Patronul lui Marseille a decedat
Robert Louis-Dreyfus, patronul grupării franceze Olympique Marseille, bolnav de leucemie, a decedat sâmbătă noapte, la vârsta de 63 de ani. „Dreyfus a decedat într-un spital din Zürich, acolo unde făcea un tratament pentru leucemie“, au afirmat surse din cadrul clubului francez. Omul de afaceri preluase Olympique Marseille în anul 1997 şi investise de atunci aproximativ 200 de milioane de euro în club, iar visul său era să vadă gruparea de pe „Stade Velodrome“ campioană a Franţei. „Oraşul Marseille îi datorează enorm lui Robert Louis-Dreyfus. Îmi pare rău că nu a reuşit să o vadă pe Olympique campioană“, a declarat Jean-Claude Gaudin, primarul oraşului din sudul Franţei.

Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS