6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMarea debarasare, minusculă

Marea debarasare, minusculă

O nouă ediţie a Campaniei „Marea Debarasare“ a fost organizată sâmbătă în Târgu Jiu, Baia de Fier, Novaci şi Băleşti în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, dar fără succes.

Cele mai puţine deşeuri au fost strânse în Târgu Jiu, unde cetăţenii nu s-au mai îngrămădit să scape de vechile electrocasnice. Operatorii serviciului de salubritate s-au întors cu maşinile aproape goale din teren.
„Din Târgu Jiu s-a strâns doar o cantitate de 140 de kilograme. Probabil că oamenii nu mai au ce să arunce. S-au tot organizat acţiuni de colectare în fiecare lună. Sperăm ca în luna august să nu fim tot aşa dezamăgiţi“, a declarat Cristina Ghiţă, responsabil pe probleme de mediu din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Potrivit directorului APM Gorj, Gheorghe Fometescu, mulţi dintre târgujieni au dus aparatura electrocasnică la magazinele de profil ca să obţină reduceri pentru achiziţionarea alteia noi. „Cred că eşecul a fost cauzat de faptul că oamenii şi-au dus electrocasnicele vechi la magazinele din oraş de la care au avut posibilitatea să cumpere aparatură nouă la preţuri reduse“, a declarat Fometesu.

Tone de deşeuri la Rovinari

Într-o oră, în Rovinari, maşina de la salubrizare a fost încărcată cu deşeuri, aici fiind strânse sâmbătă trei tone.
„Ca să scape de vechituri, oamenii au scos în faţa scărilor sau porţilor toate televizoarele, maşinile de spălat sau frigiderele pe care nu le mai foloseau. S-au strâns câteva tone de echipamente electronice. În celelalte comune participante vom şti la începutul săptămânii care a fost situaţia“, a declarat Gheorghe Fometescu. Deşeurile au fost transportate la depozitul ecologic din zona Bârseşti. Următoarea ediţie a campaniei va avea loc pe 8 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS